Sport

Időntúli hetessel mentett döntetlenre a magyar férfi kézilabda-válogatott

A magyar férfi kézilabda-válogatott 23-23-as döntetlent játszott Oroszországgal az Európa-bajnoki selejtezősorozat negyedik fordulójában, Érden, ezzel újabb nagy lépést tett a továbbjutás, egyben a csoportelsőség felé.

A magyarok a meccs elején 3-2-re vezettek, de ezután pontatlan lövéseik miatt hat percig nem találtak a hálóba, így az oroszok három góllal elhúztak. A folytatásban is mozgékonyabb, hatékonyabb volt a vendégcsapat támadójátéka, így a szünetben néggyel vezetett.

A második felvonás elején némileg javult a magyar válogatott védekezése, ezt kihasználva egy 3-0-s sorozattal sikerült felzárkóznia, ám az egyenlítésre nem volt esély, mert egyrészt több büntető is kimaradt, másrészt a mezőnyjáték során az oroszok rendezték a soraikat.

A hajrában is küzdött az egyenlítésért a hazai csapat, a Mikler Roland helyére beállt Székely Márton az utolsó 12 percben nem kapott gólt, és mivel Lékai Máté értékesítette az időn túli hétméterest, a magyaroknak sikerült döntetlenre menteniük a meccset, amelyen csak egyetlen alkalommal, 3-2-nél vezettek.

Eredmény, férfi Európa-bajnoki selejtező, 4. forduló, 7. csoport:

Magyarország-Oroszország 23-23 (11-15)
a magyar gólszerzők: Lékai 6, Bánhidi, Bóka, Vasic 3-3, Balogh Zs., Ligetvári, Máthé 2-2, Ancsin, Szöllősi B. 1-1

A magyar válogatott további programja:
június 12., szerda: Szlovákia-Magyarország, Vágsellye 18.00
június 16., vasárnap: Magyarország-Olaszország, Kecskemét 18.00

A csoport első két helyezettje, valamint a négy legjobb harmadik vehet részt a jövő januári, norvég, osztrák, svéd közös rendezésű kontinensviadalon.

Kiemelt kép: Koszticsák Szilárd/MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik