Sport

Két volt elnökségi tag pakolt ki a Magyar Tenisz Szövetségről

A Tiszta Tenisz nevű Facebook-oldalon jelent meg egy poszt, amelyben két volt, korábban lemondott elnökségi tag, Bogyó László és Papp Zoltán szólalt meg.

A posztban hangsúlyozzák: a 2016-ban megválasztott hétfős elnökség öt tagja már nincs a helyén, lemondásaik körülményéről a fent említettek most először nyilatkoztak.

Azt vallom, hogy a Rózsadombról nem lehet irányítani a magyar teniszt: ahhoz, hogy a sportágunknak megfelelő tömegbázisa legyen, le kell menni a legalsóbb szintekre a fővárosban és vidéken egyaránt. Meg kell nyerni a fiatalokat a sportágnak, mert más esély nincs arra, hogy később eredményeink legyenek. (…) Ennek ellenére elnökségi tagként hiába dolgoztunk ki konkrét terveket a toborzásra, végül mindig mást helyeztek előtérbe a szövetségben. Ráadásul más olyan fontos kérdések is voltak, amelyekről ki kellett volna kérni az elnökség véleményét, de nem tették meg. Hogy ez miért alakult így, arról elsősorban főtitkár urat kell megkérdezni

– mondta Bogyó.

A korábbi, a megyei szövetségekért és a régiókért felelős szakember a Pest Megyei Szövetségben még próbál a magyar teniszért tenni.

Szűcs Lajos elnök úr felkérésére Bogyó László elnökségi tagtársammal közösen ki is dolgoztunk egy programot, de ebből végül semmi sem valósult meg a két év során. Hiába fogadta el az elnökség és a közgyűlés is a koncepciónkat, mellé rendelve egy pénzügyi keretet, ez az összeg végül vélhetően másra ment el. Hogy mi volt ennek az oka? A főtitkár úr nem támogatta a programunkat, és ez bőven elég volt ahhoz, hogy végül ne valósuljon meg semmi. (…) Kérdésére azt tudom elmondani, hogy, nem tudtunk a legtöbb költségvetési döntésről, nem valós az a kijelentés, hogy ezek elnökségi jóváhagyással történtek

– ezt pedig már Papp Zoltán tette hozzá.

Papp szerint „Bogyó Lászlóval és több elnökségi taggal együtt sokszor kértük az elnökségi döntésekről készült hiteles jegyzőkönyveket, de ezekkel máig adós maradt a főtitkár úr.”

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik