Sport

Kidobta a szövetség Fucsovics nevelőklubját

Kedden tartják a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) éves közgyűlését, amely a jelek szerint nem lesz zökkenőmentes. A Fucsovics Mártont is felfedező Nyíregyházi Talentum Tenisz Egyesület szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye szerint a szövetség mindenféle előzmény nélkül törölte a tagok közül őket. Szerintük azért, hogy képviseletüket és szavazati jogukat ellehetetlenítsék a közgyűlésen.

Íme, az Egyesület közleménye:

Nem túl sportszerűen: három nappal a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) éves rendes közgyűlésének időpontja előtt értesült először egyesületünk, a Nyíregyházi Talentum Tenisz Egyesület arról, hogy a szövetség tagjai közül töröltek bennünket. Azt az egyesületet, amely először adott teniszütőt az akkor 4,5 éves és mára a legsikeresebb magyar klasszissá vált Fucsovics Márton kezébe.

Legnagyobb megdöbbenésünkre a közgyűlési regisztráció visszaigazolása helyett tagságunk törlésére vonatkozó email érkezett ma (pénteken – a szerk.) délután az MTSZ-től, mely ráadásul aláírás nélküli és jan.16-ra van visszadatálva, ezért a határozat érvényessége is kétségbe vonható. Történt ez egy nappal azután, hogy képviselőnk delegációjának ügyintézéséhez szükséges nyilatkozatunkat április 11-én megküldtük a szövetségnek. Az egyesület tagdíjhátralékára hivatkoznak, de a hatályos alapszabálynak megfelelő felhívás sosem érkezett meg hozzánk a kizárást megelőzően.

A Nyíregyházi Talentum TE határozott álláspontja, hogy az MTSZ mostani eljárása egyértelműen arra irányul, hogy jövő heti képviseletünket és szavazati jogunk gyakorlását az éves közgyűlésen ellehetetlenítsék. Emellett egyesületünket lejáratja és magyarázkodásra kényszeríti, elterelve a figyelmet arról, hogy a mostani közgyűlésen valójában az MTSZ működése szorulna magyarázatra.

A szövetség hatályos alapszabályának ide vonatkozó paragrafusai szerint a tagság törlésére csak azt követően kerülhetett volna sor, hogy ha a hátralék megfizetésére írásban, igazoltan felszólították volna egyesületünket, és ha az abban megjelölt 30 napos határidőt sem teljesítjük. Tekintve a tagdíj csekély összegét (22.500 Ft), ennek megfizetése semmilyen akadályba nem ütközött volna – még annak ellenére sem, hogy egyesületünk elenyésző anyagi támogatást kap a szövetségtől, arról már nem is beszélve, hogy a szövetség megbízásából a múlt héten háromszor is telefonáltak nekem, hogy jövök-e a közgyűlésre és támogatja-e a klub az MTSZ – t a szavazatával, de egy szót nem említettek arról, hogy az egyesületet januárban törölték volna!?

Lehet, hogy nem mi vagyunk Magyarország legnagyobb egyesülete de szeretnénk még a jövőben is sok Fucsovics Mártont elindítani a tenisz pályafutás útjára és elfogadhatatlannak tartjuk ezt a fajta eljárást, és bízva abban, hogy ez a játszma nem a mi kizárásunkkal ér véget, jogorvoslattal fogunk élni a Magyar Tenisz Szövetség jogellenes határozatával szemben.

Gyuricsku Enikő

Nyíregyházi Talentum Tenisz Egyesület

Frissítünk!

Gyuricsku Enikő a fent olvasható sajtóközleményt a megjelenése után egy nappal, néhány helyen módosította. A levelet eljuttatta 24.hu-nak. A változásokat, azaz a negyedik, teljes bekezdést, kiemeltük.

 

Nem túl sportszerűen: három nappal a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) éves rendes közgyűlésének időpontja előtt értesült először egyesületünk, a Nyíregyházi Talentum Tenisz Egyesület arról, hogy a szövetség tagjai közül töröltek bennünket. Azt az egyesületet, amely először adott teniszütőt az akkor 4,5 éves és mára a legsikeresebb magyar klasszissá vált Fucsovics Márton kezébe.

 

Legnagyobb megdöbbenésünkre a közgyűlési regisztráció visszaigazolása helyett tagságunk törlésére vonatkozó email érkezett ma délután az MTSZ-től, mely ráadásul aláírás nélküli  és jan.16-ra van visszadatálva ezért a határozat érvényessége is kétségbe vonható. Történt ez egy nappal azután, hogy képviselőnk delegációjának ügyintézéséhez szükséges nyilatkozatunkat április 11-én megküldtük a szövetségnek. Az egyesület tagdíjhátralékára hivatkoznak, de a hatályos alapszabálynak megfelelő értesítés sosem érkezett meg hozzánk a kizárással kapcsolatban.

 

A Nyíregyházi Talentum TE határozott álláspontja, hogy az MTSZ mostani eljárása egyértelműen arra irányul, hogy jövő heti képviseletünket és szavazati jogunk gyakorlását az éves közgyűlésen ellehetetlenítsék. Emellett egyesületünket lejáratja és magyarázkodásra kényszeríti, elterelve a figyelmet arról, hogy a mostani közgyűlésen valójában az MTSZ működése szorulna magyarázatra.

 

A tegnapi napig senki semmilyen formában nem jelezte, hogy az Egyesület törölve lett az MTSZ tagszervezetei közül. Heti 2-3 hírlevelet kapok tőlük folyamatosan mindennel kapcsolatban, versenynaptár, éves tagdíj, tiszteletjegyeket is küldtek pár napja…stb.  Arról már nem is beszélve. hogy a szövetség megbízásából a múlt héten háromszor is telefonáltak nekem,hogy jövök-e a közgyűlésre és támogatja-e a klub az MTSZ – t a szavazatával de egy szót nem említettek arról, hogy az egyesületet januárban kizárták volna akkor meg hogy mentem volna a közgyűlésre szavazni miért hívtak egyáltalán!?

 

Lehet,hogy nem mi vagyunk Magyarország legnagyobb egyesülete de szeretnénk még a jövőben is sok Fucsovics Mártont elindítani a tenisz pályafutás útjára és elfogadhatatlannak  tartjuk ezt a fajta eljárást, és bízva abban, hogy ez a játszma nem a mi kizárásunkkal ér véget, jogorvoslattal fogunk élni a Magyar Tenisz Szövetség jogellenes határozatával szemben.

 

Gyuricsku Enikő

Nyíregyházi Talentum Tenisz Egyesület

A kiemelt képen Fucsovics Márton. Fotó: MTI/EPA/Vaszil Donev

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik