Sport

A Magyar Tenisz Szövetség szerint nem mond igazat Fucsovics volt klubja

Ahogy korábban megírtuk, a Magyarország legjobb teniszezőjét, Fucsovics Mártont is felfedező Nyíregyházi Talentum Tenisz Egyesület szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye szerint a Magyar Tenisz Szövetség mindenféle előzmény nélkül törölte a tagok közül őket.

Kidobta a szövetség Fucsovics nevelőklubját
Kedden tartják a Magyar Tenisz Szövetség éves közgyűlését, amely a jelek szerint nem lesz zökkenőmentes.

Egy nappal később az MTSZ is reagált az állításokra: a szövetség cáfol, sőt úgy fogalmaz, „minden alapot nélkülöz, és hamis állításokat tartalmaz a Nyíregyházi Talentum Tenisz Egyesület közleménye”.

Ahogy tettük a nyíregyház klub esetében, úgy a szövetség közleményét is változtatások nélkül tesszük közzé.

Közlemény

Minden alapot nélkülöz, és hamis állításokat tartalmaz a Nyíregyházi Talentum Tenisz Egyesületnek a 24.hu cikkében ismertetett közleménye, amely szerint a szövetség mindenféle előzmény nélkül törölte a tagok közül őket.

 

Ezzel szemben az igazság az, hogy Magyar Tenisz Szövetség az említett nyíregyházi egyesületet bizonyítható módon, a szövetség rendelkezésére álló adatok szerint három ízben írásban felszólította a 2018. évre esedékes tagdíjának megfizetésére, 2018. július 17-én, október 10-én és november 9-én.

 

A tag a díjat nem fizette meg a többszöri felszólítás ellenére sem, majd a szövetség 2019. január 16-án elküldött levelében tájékoztatta, hogy az Alapszabály 7. § (7) bek. szerint törli a tagjainak sorából. Arról is tájékoztatta, hogy a tartozás megfizetése esetén kérheti ismételten a felvételét a szövetség tagjai közé. A tag a díjat a mai napig nem fizette meg. Az MTSZ a 2019. évi rendes taggyűlésére a törölt tagnak meghívót nem is küldött.

 

Ezt követően a tag 2019. április 11-én a taggyűlésre képviseleti jogosultságot igazoló iratot juttatott el a szövetség részére, aminek okán a szövetség ismételten elküldte a tag részére a korábbi, 2019. január 16-án kelt értesítő levelét a törlésről, minden egyéb komment nélkül. Arról is tájékoztatom, hogy a törlés ellenére az MTSZ munkatársa kapcsolatban állt a megjelölt nyíregyházi klubbal, hiszen a klubot korábban támogatta és segítette is a szövetség, aminek adminisztrációjával kapcsolatban szükséges volt a kapcsolattartás.

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik