Sport

Megalázó vereségnek indult, hihetetlen feltámadás lett belőle

Mit tehet egy teniszező, ha az első játszmát elvesztette 6:0-ra, a másodikban pedig 5:0-nál meccslabdája van az ellenfélnek?

  • Az egyik megoldás, hogy alig várja, hogy vége legyen a meccsnek és elbújhasson a világ elől.
  • A másik, hogy minden mindegy alapon megpróbálja hárítani a meccslabdát és első lépésként nyerni legalább egy játékot, hátha sikerül megragadni az utolsó szalmaszálat.

A britek játékosa, Tara Moore az utóbbi utat választotta, a sunderlandi ITF-tornán a francia Jessika Ponchet ellen, és még szerencséje is volt, mert ellenfele meccslabdájánál a fej fölötti lecsapása a hálón megpattanva a vonalon landolt.

Moore végül hozta az adogatását, 5:1-re szépített, aztán ezen felbuzdulva összekapta magát, és végül rövidítésben megnyerte a második szettet.

Innentől lélektanilag már Moore volt fölényben, aki ezt ki is használta, és 6:3-mal besöpörte a döntő játszmát, bevégezve ezzel az óriási feltámadást. A brit teniszező 2017-ben a világranglista 145. helyén állt, azóta viszont mélyrepülésbe kezdett, ma már csak a 479. helyen jegyzik. Ha valami, ez a győzelem önbizalmat adhat neki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik