Sport

Nem lesz női tenisztorna 2019-ben Budapesten

A Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) szerint nagy kárt okozott a magyar tenisz nemzetközi megítélésének Márky Jenő jogtulajdonos azzal, hogy a női versenyeket szervező WTA nem adott engedélyt a tornája magyarországi megrendezésére az idén.

Sajnálattal értesült az MTSZ a WTA elnökségének szombati döntéséről, amely nem engedélyezte Márky Jenő jogtulajdonos számára, hogy 2019-ben Románia helyett Magyarországon rendezze meg a tornáját. Márky Jenő úgy tett vállalást a kormány felé a verseny 2019-es Budapestre hozataláról, hogy arra nemcsak semmilyen előzetes jóváhagyása nem volt a végső döntést hozó WTA-tól, de még csak informálisan sem jelezte szándékát, ahogyan nem egyeztetett az MTSZ-szel és az egyéb érintett szereplőkkel sem. udnia kellett, hogy az eljárásrend miatt valószínűtlen a WTA jóváhagyása, mégis erről biztosította a kormányzatot, és bejelentette a verseny hazahozatalát.

– idézi az MTI az MTSZ állásfoglalását.

Az MTSZ azért is került kellemetlen helyzetbe, mert márciusban visszalépett a Mallorca Open jogának megvásárlásától. Márky Jenő az MTSZ szerint a Mallorca Open jogtulajdonosának levelet küldött, amelyben a szövetség jó hírének rontása mellett azt kérte, hogy ha van kártérítési igényük, azt még mindenképp az április 16-i MTSZ-közgyűlés előtt hozzák nyilvánosságra.

A szövetség kiemelte, messzemenőkig támogatja a kormány szándékát, hogy Magyarországon rendezzenek WTA-tornát. Szakmailag az olyan megoldásokat látja indokoltnak és anyagilag kifizetődőnek, ha az állam megveheti vagy kedvező feltételekkel hosszú távon bérelheti a versenyjogot.

Nyitókép: Marjai János/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik