Sport

Nycke Groot a Győr BL-ellenfelénél folytatja pályafutását

A dán Odense női kézilabdacsapata hivatalos honlapján jelentette be, hogy Nycke Groot a nyártól őket erősíti. A holland válogatottal világ- és Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes játékos négy év után hagyja majd el az ETO-t, amellyel eddig két Bajnokok Ligáját és három magyar bajnoki címet nyert a többi közt.

Távozik a Győri Audi ETO szupersztárja
A 30 éves holland irányító nem hosszabbítja meg lejáró szerződését.

A 30 éves irányító szerződése a nyáron jár le Győrben, és ugyan a magyar klub szeretett volna vele hosszabbítani, Grootnak más tervei vannak. Groot nemrég a válogatottságot is lemondta, azzal indokolt, hogy másfajta életet szeretne élni és az egészségét szem előtt tartva már nem szeretné ilyen maga szinten űzni a kézilabdát.

Eljött egy olyan pont az életemben, amikor valami újat szeretnék kipróbálni. Új energiákra van szükségem, amit jelen döntésemmel és a holland válogatottságról való lemondásom után remélem máshol találok majd meg. Nem kérem, hogy bárki is megértse a döntésem, de mindenkit arra kérek, hogy tartsa ezt tiszteletben

– mondta akkor Groot.

A menedzsere, Michael Hansen pedig arról beszélt, hogy a Győr tényleg mindent megtett azért, hogy maradásra bírja:

Régóta dolgozom menedzserként, de egy klubtól sem kaptunk még ilyen ajánlatot és nem láttam még ilyen klubot, aki ennyire szerette volna megtartani játékosát.

Érdekesség, hogy a Győr épp az Odensével játszik majd a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

Nyitókép: Alex Nicodim/NurPhoto via Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik