Sport

Egyetlen győzelemre az Euroliga négyes döntőjétől a Sopron

Az előző idényben ezüstérmes Sopron hazai pályán óriási csatában legyőzte a francia Bourges-t kedden a női kosárlabda Euroliga negyeddöntőjének első mérkőzésén.

A vendégek kezdtek jobban, a franciák voltak előnyben, mígnem 20-18-nál a Sopron utolérte őket. Roberto Iniguez együttese a folytatásban kilenc ponttal elhúzott (38-29), csakhogy a sok palánk alatti kosarat szerző ellenfél kiegyenlített, a nagyszünetben 40-40 volt az állás.

Térfélcsere után három könnyű dobást is elrontottak a házigazdák, percekig 44-47 állt az eredményjelzőn, az utolsó játékrésznek 54-51-ről indultak neki a felek. A Bourges három perccel a vége előtt ismét felzárkózott (60-60), így aztán elképesztően szoros végjáték alakult ki. 28 másodperccel a vége előtt két francia büntetőt követően 65-64-re a vendégek vezettek még, csakhogy jött Candice Dupree és bedobta a győztes kosarat négy másodperccel a vége előtt.

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc második mérkőzésére pénteken 20 órakor kerül sor Bourges-ban. Ha ott is soproni siker születik, akkor a zöld-sárgák egymás után másodszor jutnak be a Final Fourba.

Végeredmény – Női kosárlabda Euroliga, negyeddöntő, 1. mérkőzés:

Sopron Basket-Bourges (francia) 66-65 (25-23, 15-17, 14-11, 12-14)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik