Sport

Magyar kosaras volt a legeredményesebb az európai vb-selejtezőkön

A magyar kosárlabda-válogatottnak nem sikerült a bravúr, azaz a kijutás a kínai világbajnokságra – még sosem szerepeltünk a vb-n -, az olaszok elleni, múlt heti vereség pecsételte meg a csapat sorsát, amely a selejtezősorozatot egy Horvátország elleni győzelemmel zárta. Az európai rangsorban a 14. helyen végzett Magyarország, a 12 kijutó válogatott és Lettország előzte meg a mieinket, írja a szövetség honlapja.

Tükörsimán verte Horvátországot a magyar válogatott
A továbbjutás korábban már elúszott, de azért fontos volt ez a győzelem.

A kosarsport.hu statisztikájából az is kiderül, hogy Vojvova Dávid parádés formában játszott a selejtezőben, a 12 mérkőzésen ugyanis 202 pontja volt összesen,

ez a legtöbb egész Európában.

Világviszonylatban is csak két honosított amerikai előzte meg ponttermésben, a dél-koreai Ricardo Ratliffe (267), illetve a jordániai Dar Tucker (240). Vojvoda az átlagot tekintve az ötödik legjobb volt Európában (16,8 szézalék), a büntetőzése pedig a negyedik volt az itteni vb-selejtezős sorozatban.

A szövetség tájékoztatása szerint a FIBA a selejtezők után frissítette a világranglistáját, egy helyet javítva a 36. helyen állunk. Európában a 21. legerősebb válogatott a magyar.

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik