Sport lineup

A Cleveland Browns leigazolta a nőverő Kareem Huntot

A klub hivatlos közleményében azt írják: a játékos megérdemel még egy esélyt, de csak akkor, ha pontosan követi az előírt szabályokat.

A Kansas City Chiefs december elején kirakta a keretből a csapat egyik legeredményesebb játékosát, Kareem Huntot. A running back egy korábbi balhéja miatt vált létszámon felülivé: tavaly februárban egy szálloda halljában kapott össze egy nővel, az incidensről videó is készült. A felvételen az látható, amint a sportoló belerúg a földön fekvő nőbe.

Mint kiderült: Hunt végig hazudott a csapatának és az NFL-nek is arról, hogy mi történt pontosan azon az éjszakán. A felvételek csak télen, közvetlenül a decemberi balhé előtt kerültek nyilvánosságra.

A Chiefs azonnal megvált Hunttól, aki az eset után egy ESPN-es videointerjúban kért bocsánatot.

Az igazolás hírét a játékos így kommentálta:

Elhatározott vagyok, hogy megtegyem a szükséges lépeseket azon az úton, amelynek a végén egy jobb, egészséges ember válhat majd belőlem. Tudom, a Brownsnál elvárják, hogy küzdjek meg azért, hogy újra az NFL-ben játszhassak.

John Dorsey a csapat menedzsere elmondta, hogy tisztában vannak azzal, milyen komplex a játékos helyzete és hogy rendkívül érzékeny téma a leigazolása. Dorsey azonban leszögezi: semmilyen módon nem tartják megbocsáthatónak, amit a játékos tett, de úgy gondolják, hogy megérdemli a második lehetőséget, ám csak akkor, ha pontosan úgy viselkedik és azt csinálja, amit a csapatnál elvárnak tőle.

Időszerű a kérdés:

Van-e visszaút, ha megvertél egy nőt?
Az NFL-nek sokadjára kell szembesülnie ezzel a kérdéssel, ami inkább úgy hangzik helyesen: kell-e hagyni, hogy legyen visszaút ezen játékosok előtt.

Úgy tűnik, igen. 

ESPN

Ajánlott videó

Olvasói sztorik