Sport

Szűcs Lajos, az MTSZ elnöke letámadta Fucsovics Mártont

Az Országgyűlés Költségvetési Bizottságának fideszes alelnöke anyukák, gyerekek előtt, fennhangon, számon kérő stílusban tette azt, amit.

Hétvégén a magyar teniszválogatott Davis Kupa világcsoport selejtezőn 5-0-ra kikapott Németországtól úgy, hogy első számú magyar játékosa, Fucsovics Márton tavaly elvi összetűzésbe került a Magyar Tenisz Szövetséggel, ezért lemondta a szereplést.

Fucsovics és Babos szakított a teniszszövetséggel
Járják a maguk útját, de amíg a szövetség nem változtat, addig nem adják a nevüket versenyekhez, eseményekhez.

A legjobb magyar teniszező ennek ellenére szurkolt társainak. Fucsovics egy nappal a frankfurti eseményt követően azt mondta a Nemzeti Sportnak: fájt a szíve, hogy nem lehetett társaival.

Nem véletlenül nyilatkoztam ősszel, hogy nagyon szeretnék játszani a németek ellen. Sajnos a körülmények nem változtak meg, így nem maradt más választásom. A szövetség vezetői úgy gondolták, ez pénzkérdés, tettek is egy ajánlatot, de nem fogadhattam el a több mint húszmillió forintot, mert nem anyagi megfontolásból fordítottunk hátat a szövetségnek Babos Timivel

– fogalmazott Fucsovics, aki elárulta azt is, az MTSZ és közte fennálló feszültség néhány nappal ezelőtt tovább nőtt, mivel az Országgyűlés Költségvetési Bizottságának fideszes alelnöke Szűcs Lajos, aki a Magyar Tenisz Szövetség elnöke is egyben és Juhász Gábor, az MTSZ sportigazgatója előzetes értesítés nélkül meglátogatta és „letámadta” a Budai Tenisz Centrumban.

Edzőmmel, Sávolt Attilával kemény edzést követően ebédeltünk, amikor megjelent az elnök úr és a sportigazgató úr. Gyakorlatilag letámadtak minket. Szó nélkül leültek az asztalunkhoz, és az elnök úr fennhangon, számon kérő stílusban szegezte nekem a kérdést: „Na, mi a helyzet, neked mi bajod van velem, Marci?” Közöltem vele, hogy nincs miről beszélnünk, főként nem ilyen stílusban, erre Attilának esett neki. Rendkívül kellemetlen helyzet volt, hiszen a BTC-n az összes gyerek éppen ebédelt a szüleikkel együtt, mindenki minket nézett. Nem hiszem, hogy hasonló előfordulhatna bárhol a világon. Végül Gécsek Tibor, az egyik tulajdonos húzta félre őket a nyilvánvalóan méltatlan szituáció lezárásaként

– számolt be a sportnapilapban Fucsovics, aki szerdán már a szófiai ATP250-es versenyen áll rajthoz. Első ellenfele a világranglista-37. olasz Andreas Seppi lesz szerdán.

Tartozik a teniszszövetség, belső levélben a minisztériumra hivatkoznak
Információnk szerint a MTSZ a jellemzően a szövetséggel megbízási jogviszonyban álló edzőknek adósa.

Előzmények:

Az ATP-világranglista 47. helyén álló teniszező Babos Tímeával egyetemben még tavaly szeptemberben döntött úgy, hogy szakít a szövetséggel. Úgy fogalmaztak: mindaddig nem adják a nevünket egyetlen, az MTSZ-hez köthető eseményhez, versenyhez, amíg a szövetség működésében nem lesznek jelentős változások, valamint a vezetőség nem változtat a játékosokhoz való viszonyán és a jelenlegi szakmai koncepcióján.

Őrült összegek mennek el pár napig álló teniszstadionokra
Így kerül a 10 milliárd forint körüli összegre tervezett margitszigeti teniszstadion már az első kapavágás előtt több mint két milliárdba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik