Sport

Az igazi dráma a kézivébé bronzmeccsén volt

A társrendező Dánia a vártnál sokkal simábban győzte le Norvégiát a kézilabda-világbajnokság vasárnapi döntőjében, Mikkel Hansenék annyira jók voltak, hogy némi túlzással unalomba fulladt az aranycsata. A bronzmérkőzés hajrája viszont minden képzeletet felülmúlt, az igazi dráma ott történt.

Nem kérdés, hogy a dánoké a világ legjobb kézilabdacsapata
Az olimpiai bajnok gyakorlatilag tönkre verte a bombaerős norvég csapatot.

Az utolsó fél perc kezdetén, 25-25-ös állásnál a franciák támadhattak a győzelemért, de nem tudtak gólt szerezni a szélről, a leindításból így Németország nyerhette volna meg a meccset. Csakhogy a franciák óriásit védekeztek, így maradt idejük egy nagyon gyors támadásra, aminek a végén Nikola Karabatic dobott gólt. Íme:

Karabaticról már írtunk a vébé alatt, hogy már az is csoda, hogy egyáltalán pályára léphetett, nem olyan rég műtötték. Ő azonban játékra jelentkezett, hat meccse volt, és ugyan 15 dobásából csak négy volt gól, az egyik bronzérmet ért Franciaországnak.

Nikola Karabatic éremgyűjteménye egészen szenzációs: a francia 2002-ben debütált a francia válogatottban, azóta összesen 15 érmet nyert a válogatott. Kétszer volt olimpiai bajnok, négyszer világbajnokságot, háromszor pedig Európa-bajnokságot nyert a csapattal. Van emellett egy olimpiai ezüstje, három vb- és két Eb-bronza.

Nyitókép: AXEL HEIMKEN / DPA

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik