Sport

Retteghet a kézivébé mezőnye, Nikola Karabatic visszatér

A legutóbbi öt világbajnokságból négyet megnyerő francia kézilabda-válogatott, ha nehezen is, de győztes mérkőzéssel kezdte a dán-német közös rendezésű férfi vb-t, Brazíliát verték szűken, két góllal. Ezután a francia sportlap, a L’Equipe szállította a szenzációt:

Nikola Karabatic csatlakozik a csapathoz.

A 34 éves világklasszis bal lábát még októberben kellett megműteni, azóta nem játszott. A visszatérését februárra tervezték, ugyanakkor a francia szövetségi kapitány, Didier Dinart jelölte őt a vb előtti bő, 28 fős keretbe. Maga Dinart jelentette be aztán, hogy Karabatic csatlakozik a kerethez.

Beszéltem klubjával, a PSG-vel és zöld utat adtak. Nikola nagyon fontos játékosunk, ugyanakkor nekünk is még meg kell figyelni őt az edzéseken, hogy készen áll-e a játékra

– mondta Dinart a L’Equipe-nek.

Karabatic, amit lehetett, azt megnyert már a francia válogatottal:

  • két olimpiai,
  • négy világbajnoki,
  • és három Európa-bajnoki aranyat a többi közt.

Minden válogatott hármat cserélhet a keretében a világbajnokság alatt. Karabatic, ha vissza is tér, minden bizonnyal csak a középszakaszban áll be.

A franciák a társrendező németekkel, valamint az oroszokkal, a szerbekkel, a brazilokkal és az egyesített koreai csapatallal szerepelnek együtt az A csoportban.

Nyitókép: Martin Rose/Bongarts/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik