Sport lineup

Tom Brady megint megcsinálta, de most ne róla beszéljünk

Úgy könnyű nyerni, ha a végén ilyen játékosokat tudsz előkapni a zsebedből.

Ma hajnalban a New England Patriots és a Kansas City Chiefs pontosan olyan csatát vívott egymással, mint amilyenre előzetesen számítani lehetett. Patrick Mahomes a halvány első félidő után olyan lendülettel indította a második játékrészt, hogy azt lehetett hinni, Tom Bradynek tényleg

Jöhet az utolsó tánc
Tom Brady az elmúlt éveknek az, ami Patrick Mahomes az elkövetkező éveknek lehet: korszakos zsenije.

Hiába változott meg radikálisan a meccs képe, a New England tudott alkalmazkodni, újra felpörögtek és pontokat szereztek. A rendes játékidő 31-31-es állással ért véget, így jöhetett a hosszabbítás, ahol Tom Brady ismét megmutatta, miért ő minden idők legjobb irányítója (egyetlen félelmetes, megállíthatatlan driveval végezte ki a Chiefst):

Nem volt véletlen tehát, hogy a találkozó előtt mindenki az irányítókról beszélt, valóban ők játszották a főszerepet, de ez korántsem azt jelenti, hogy egyedül rajtuk múlott volna a siker.

A Patriotsnál például szépen, csendben olyan arcok váltak meghatározó, meccseket eldöntő játékosokká, akik azelőtt kis túlzással még csak pozitív yardokat sem szereztek.

Összegyűjtöttük a New England legfontosabb tagjait, akikről a folyamatos bradyzés miatt méltatlanul kevés szó esett a rájátszásban.

Rex Burkhead

A running back 2013-tól négy idényen keresztül játszott a Cincinnati Bengalsban, ahol finoman szólva sem váltotta meg a világot: Burkhead a Bengalsnál összesen 3 TD-t szerzett és 375 yardot tett meg a labdával. A New Englandnek azonban ez is elég volt, hogy elvigye tartaléknak a játékost, aki magához képest nagyon megnyomta a 2017-es szezont: 5 TD-t jegyzett az első New England-i idényében. A kezdeti fellángolás után az idei év ismét nem úgy sikerült az időközben elkapóként is kipróbált Burkhead számára: nem jöttek a yardok, keveset játszott, TD-t sem szerzett

de aztán jött a rájátszás.

Bill Belichik a Los Angeles Chargers ellen pályára küldte a tartalék futót, aki nagy meglepetésre a második negyedben TD-t szerzett. De Burkhead az AFC döntőjében, Mahomesék ellen még nagyobb meglepetést okozott: a mérkőzés utolsó, legnehezebb szakaszában 2 nagyon fontos TD-vel (az egyiket a hosszabbításban szerezte, azzal nyerték meg a meccset) gyakorlatilag egymaga juttatta a Super Bowlba a Patriotst.

Fotó: David Eulitt/Getty Images

Sony Michel

Az újonc futójátékost 2018-ban draftolta a Patriots, Michel számára pedig egész jól sikerült a bemutatkozás a profik között: az alapszakaszban sok meccsen számítottak rá, összesen 6 TD-t szerzett. A teljesítménye persze nem hasonlítható mondjuk a Gianstnél játszó Saquon Barkleyéhoz (több mint 2 ezer futott yard, 15 TD), akit nagy valószínűséggel az év újoncává választanak majd az idény végén, de Michel játéka épp annyira volt meggyőző, hogy nem volt kérdés, számítanak-e rá az egyenes kieséses szakaszban.

A rájátszásra a runnging back nagyon felszívta magát, két meccsen összesen 5 TD-t szerzett, amivel az egész szezont tekintve így már 11-nél jár.

Összességében zseniális döntés volt a kezdőben hagyni, mivel a New England két rájátszásban lejátszott meccsén ő szerezte a legtöbb TD-t.

Fotó: Adam Glanzman/Getty Images)

Az egész Patriots defense

Az, hogy a New England és Tom Brady újra Super Bowlt játszhat, az nagyban köszönhető a védelemnek. Lehet, hogy sokaknak nem tűnt fel, de a defense az első félidőben emberfeletti munkát végzett: azt is feszülten figyelték, ha Patrick Mahomes pislogott, minden mozdulatára ügyeltek, szinte olvasták, hogy mit fog csinálni, így sikerült is két negyeden keresztül nullán tartani a Chiefst. A Kansas aztán persze összekapta magát, de ha a védelem nem szerez egy félidő előnyt az offensenek, akkor Patriotsnak jóval kevesebb esélye lett volna a győzelemre.

Még nagyon sok idő van február 4-ig, addig sok minden változhat egyik, illetve másik oldalon is. Az mindenesetre kiderült, hogy gyenge formában játszó Rob Gronkowski ide, vagy sérülésből visszatérő Julian Edelman oda, a Patriots kerete elég mély és olyan tartalékaik vannak, amikre nem is számítanak az ellenfelek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik