Sport

Születésnapján passzolta le magyar játékosát a Nantes

Faluvégi Rudolf távozott a HBC Nantes kézilabdacsapatától, és az ugyancsak francia élvonalbeli Cesson-Rennes Métropole játékosa lesz. A tavaly tavasszal Bajnokok Ligája-döntős HBC Nantes honlapjának szerdai közleménye sérülésére hivatkozva vált meg a magyar játékostól.

Faluvégi 2017 nyarán Csurgóról igazolt a klubhoz, ahol jól kezdte a szezont, ám később vállsérülése miatt hónapokig nem léphetett pályára. A balátlövőként és irányítóként is bevethető kézilabdázó saját közösségi oldalán is azt írta, bár nagyon boldog volt Nantes-ban, ahol a világ legjobbjaival játszhatott egy csapatban, a sérülése mindent átírt.

Érdekesség, hogy a szerdai bejegyzés történetesen Faluvégi születésnapja is, így reggel előbb felköszöntötte a magyar játékosát a francia klub, majd két órával később bejelentette, hogy megváltak tőle.

A téli szünetben a HBC Nantes a második, a Cesson-Rennes pedig a 11. helyen áll a francia bajnokság tabelláján. Faluvégi a keretszűkítésnél kimaradt a magyar válogatottból, amely pénteken kezdi meg szereplését a német-dán közös rendezésű világbajnokságon.

Nyitókép: Photo Laurent Lairys / DPPI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik