Sport

A teniszszövetség vezetése újév alkalmából struccot játszik

Meglepően egyoldalú évértékelőt tett közzé Dr. Szűcs Lajos elnök és Richter Attila főtitkár a szövetség közösségi oldalán.

Kellemes, nyugodt, relaxálós dallammal aláfestett évértékelő videót tett közt a Magyar Tenisz Szövetség a közösségi oldalán. Richter Attila főtitkár és Dr. Szűcs Lajos elnök beszélt a 2018-as évről, a főtitkár sikerként pont azokat az eredményeket emlegetve, amelyekhez szinte semmi közük:

a főtitkár a válogatottságot lemondó Babos Tímea 2018-as Grand Slam-győzelmét és világbajnoki címvédését emeli ki, a férfi Davis Kupa-válogatott belgiumi világcsoport-mérkőzése előtt.

Érdekes az is, hogy a szövetség elnöke és főtitkára többet mesél a tényként még nem elkönyvelhető, de általuk reménytelinek festett jövőről, mint a jelen felettébb érzékeny, kényes témáiról. Íme fél tucat égető kérdés, amelyeket honlapunk hónapok óta feszeget, de amelyeket ezúttal sem válaszolt meg a két sportvezető:

  1. Az elmúlt években miért költött a szövetség állami adómilliárdokat maradandó értéket nem képező ideiglenes versenyhelyszínekre?
  2. Miért nyomoz a IX. kerületi ügyészség a szövetség ellen?
  3. Miért mondta le a válogatottságot a két legeredményesebb magyar teniszező – Fucsovics és Babos – mindaddig, amíg a jelenlegi vezetés regnál?
  4. Miért tárgyaltak elnökségi határozat nélkül, miért írtak alá dokumentumot egy olyan füves pályás torna Magyarországra hozatala érdekében, amelynek  tárgyi feltételei egyáltalán nem adottak – nincs füves pálya egy sem hazánkban –, míg szakmai érvei totálisan értelmetlenek?
  5. Miért nem a szövetség, hanem a Vasas SC a kormány szakmai partnere a jövőben felépítendő, nagy nemzetközi versenyek lebonyolítására is alkalmas teniszcentrum létrehozásának?
  6. Miért mondanak le sorra a szövetség elnökségének tagjai?

Íme az évértékelő videó:

Kép: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik