Sport

Ezért jelentették fel a Magyar Tenisz Szövetséget

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, nyomozást rendelt el a IX. kerületi ügyészség a Magyar Tenisz Szövetség ellen, miután megalapozottnak találták az egyik tagszövetség feljelentését. Az Átlátszó blog birtokába jutottak a botránnyal kapcsolatos dokumentumok, a hétfői beszámolójukból pedig újabb részletek derülnek ki.

Teniszmilliárdok nyomában: Fucsovics kiakadása, nyomozás, semmiből kinőtt közvetítő cég
A háború, amely a magyar topjátékos Facebook-posztjával kezdődött, immár az ügyészségen tart, a békére semmi esély.

A feljelentésben a következő problémák merülnek föl:

  • Az MTSZ vezetése nem tette közzé a szervezet honlapján a közhasznúsági jelentéseket.
  • az MTSZ egy három pályás sátort a drágább ajánlatot adó cégtől vett meg mintegy 120 millió forintért, pedig lett volna olcsóbb és műszaki tartalomban jobb ajánlat is.
  • A szövetségi versenyeken a rendezőket, a résztvevő bírókat, szervezőket és egyéb közreműködőket arra kérte, hogy a számlát a szolgáltatásaikról ne az MTSZ-nek, hanem bizonyos magánvállalkozásoknak állítsák ki.
  • A versenyzők és az edzők kizárólag a JTB Hungary Utazási Irodától vehetik meg a repülőjegyeket, ugyanis a szövetség csak ezt hajlandó elszámolni.
  • Az MTSZ a versenyekkel kapcsolatos marketing tevékenység elvégzését kiszervezte, és többek között az Open Times Consulting Kft.-re bízta. Ez a cég Tamás Krisztina, az MTSZ sajtófőnöke és élettársának tulajdona.
  • A másik marketing tevékenységgel megbízott cég az Universal Central Europe Kft., amely Máltára bejegyzett Kft.

A dokumentumok szerint gyanús, hogy a szövetség gazdálkodása nem felel meg a jogszabályokban előírtaknak. Az ügyészséghez forduló tagszervezet szerint bűncselekmény gyanúját veti fel, hogy az MTSZ a saját feladatainak elvégzésére olyan céggel szerződik, amelynek tulajdonosa egy olyan személy, aki az MTSZ-szel munkaviszonyban áll. Mi több, munkakörét képezi a kiszervezett feladatok ellátása.

Korábban Fucsovics Márton és Babos Tímea is bírálta a magyar szövetséget, sőt ott is hagyták a szervezetet, mert anyagi és erkölcsi aggályaik is voltak. Szeptemberben négy elnökségi tag is lemondott. Korábbi cikkünkben részletesen foglalkoztunk a szövetség körüli kérdésekkel és a Fucsoviccsal zajló vitával:

Őrült összegek mennek el pár napig álló teniszstadionokra
Így kerül a 10 milliárd forint körüli összegre tervezett margitszigeti teniszstadion már az első kapavágás előtt több mint két milliárdba.

Nyitókép: Marjai János/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik