Sport lineup

Ez a hihetetlen touchdown máris bevonult a sporttörténelembe

Hét másodperc volt már csak hátra a Miami és a New England NFL-meccséből, és a vendégek öt ponttal vezettek, vagyis egy touchdownnal a Miami megnyerhette a találkozót, de a helyzetét nehezítette, hogy a saját 31 yardos vonaláról indult.

Az irányító, Ryan Tannehill Kenny Stillsnek passzolta a labdát, aki a félpályánál járva rögbis módon oldalra passzolt DeVante Parkernak, aki szintén továbbadta a labdát Kenyan Drake-nek. Úgy tűnt, mintha Drake is passzolni szeretne, de aztán kihasználta, hogy folyosó nyílt előtte, és meg sem állt a célterületig, így a Miami megnyerte a meccset.

Drake 52 yardot futott, a Miami győztes támadása pedig 69 yardos volt, a rendes játékidő lejártakor ennél hosszabb TD-t még nem szereztek. És ez volt az első utolsó másodperces TD, amelyben két oldalpasszra is sor került.

“Soha életemben nem láttam még ilyet. Ez egy kibaszott őrület volt” – hüledezett a Miami wide receivere, Danny Amendola, aki két Super Bowlt nyert a New Englanddel, amelyet idén hagyott el a Miami kedvéért.

A Miami csodáról immár Wikipedia-szócikk is született, úgyhogy ez a győzelem tényleg sporttörténelminek mondható. A vesztes csapatban a legendás irányító, Tom Brady 358 yardot passzolt és 3 TD-t jegyzett, de a New Englandnak még várnia kell arra, hogy behúzza az első helyet az AFC Keleti csoportjában.

Kikapott a bajnok Philadelphia is, amelyet hosszabbítás után győzött le a Dallas Cowboys. A házigazda Dallas három negyed után 9-6-ra vezetett, a negyedik felvonásban mindkét csapat két-két touchdownt szerzett, és jöhetett a ráadás.

A Dallas győzelmet érő pontjait Amari Cooper harmadik touchdownjának köszönheti, amelynél Coopernek nagy mázlija volt, mert Dak Prescott passza felpattant a védő Rasul Douglas kezén, és így lett jó Coopernak.

A Cowboys sorozatban az ötödik győzelmét aratta, a Philadelphia Eagles pedig – amely hat győzelemmel és hét vereséggel áll – továbbra is hullámvölgyben van.

A forduló rangadóján a Chicago Bears 15-6-ra legyőzte a vendég Los Angeles Rams csapatát.

 

NFL, eredmények, alapszakasz, 14. játékhét:

Dallas Cowboys – Philadelphia Eagles 29-23 – hosszabbítás után
Chicago Bears – Los Angeles Rams 15-6
Los Angeles Chargers – Cincinnati Bengals 26-21
San Francisco 49ers – Denver Broncos 20-14
Arizona Cardinals – Detroit Lions 3-17
Oakland Raiders – Pittsburgh Steelers 24-21
Buffalo Bills – New York Jets 23-27
Cleveland Browns – Carolina Panthers 26-20
Green Bay Packers – Atlanta Falcons 34-20
Houston Texans – Indianapolis Colts 21-24
Kansas City Chiefs – Baltimore Ravens 27-24 – hosszabbítás után
Miami Dolphins – New England Patriots 34-33
Tampa Bay Buccaneers – New Orleans Saints 14-28
Washington Redskins – New York Giants 16-40

 

csütörtökön játszották:
Tennessee Titans – Jacksonville Jaguars 30-9

 

hétfőn játsszák:
Seattle Seahawks – Minnesota Vikings

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik