Sport

Földöntúli bravúrt mutatott be a magyar válogatott kapus

A magyar kapus remekül védett, a botos bravúrja elképesztő volt. Az volt a fordulópont

– ezt Clayton Beddoes, az olasz jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya mondta, miután csapata 7-1-re kikapott a Tüskecsarnokban Magyarországtól.

Nem mindennapi bravúrt emlegetett Beddoes. Az első harmadban, a magyarok 1-0-es előnyénél Anthony Bardaróra játszottak ki egy tökéletes figurát az olaszok, üresen tátongott a kapu, és még jó lövés is érkezett, csakhogy a semmiből megérkezett Hetényi Zoltán, aki a kapusbottal visszanyúlva a levegőben blokkolta a korong útját. Földöntúli védés volt.

Egyébként már az sem mindennapi, hogy Hetényi állt a magyar válogatott kapujában. A játékos még csak 30 éves, de már megjárta a finn élvonalat és több észak-amerikai bajnokságot is, részese volt a szapporói csodának és az A csoportos világbajnokságon is ott volt mindkét alkalommal. Az Egyesült Államokban volt egy ittas balhéja, ami törést okozott a karrierjében, illetve sokat kellett kihagynia, amikor vírusos agyvelőgyulladást kapott a dél-koreai vébén.

2018 nyarán nagyon közel állt hozzá, hogy visszavonuljon és kapusedzőként folytassa. Bár volt több ajánlata, ezeket mind visszautasította, aztán egyszer csak felkereste a DEAC, nekik pedig igent mondott: a játék mellett így egyetemre is tud járni. A debreceniek kellemes meglepetést okoznak eddig az Erste Ligában, kifejezetten jól szerepelnek, Hetényi pedig jelenleg a bajnokság legjobb védési statisztikájával rendelkező kapusa. Ahogy az olaszok ellen bizonyította, a válogatott is számíthat rá.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik