Sport

Vírusos agyvelőgyulladást kapott válogatott kapusunk

Hetényi Zoltánt egy szörnyű vírus döntötte le a lábáról, de szerencsére már túl van a nehezén.

“Nem sokkal azután, hogy hazajöttünk a dél-koreai világbajnokságról, egy cseppfertőzés útján terjedő vírus támadta meg az agyamat. A szezon végi leállás közben jött ez, ilyenkor amúgy is sérülékenyebbek a sportolók, gyengébb a szervezetünk. Könnyen lehet, hogy Szöulban kaptam el valamit, de az orvosok szerint Magyarországon is összeszedhettem” – mesélte a jegkorongblog.hu oldalnak Hetényi Zoltán az első jeges edzés utáni este. –.

 
Hetényi pályafutása veszélybe került
Fotó: MTI 

A kapust szó szerint földre vitte a vírus, kétszer is elvesztette az eszméletét, nem tudott beszélni, járni. A székesfehérvári kórházban három hétig feküdt, de ott nem találtak a baj forrását, ezért felkerült Budapestre a SOTE klinikájára, ahol diagnosztizálták a vírusos agyvelőgyulladást és az ország egyik legjobb specialistája kezelte.

“Nehéz időszakot éltem át, nagyon rosszul éreztem magam, s közben volt olyan időszak, amikor benne volt a pakliban, hogy a pályafutásom is véget ér ezzel. Szerencsére már napról napra jobban vagyok, érzem, hogy folyamatosan érem utol magam” – fogalmazott a kiváló kapus.

Hetényit az osztrák liga harmadik legjobb játékosának választották az elmúlt szezon végén, esetleges kiesése hatalmas veszteség lenne a Fehérvárnak.

2013-ra is jutott ki zűrből Hetényinek

Az ígéretesen fejlődő, tehetséges kapus tavaly egy buta lépéssel törte derékba amerikai karrierjét: a vád szerint egy bárban részegen fogdosott egy pincérnőt, és Amerika-ellenes és rasszista megjegyzéseket tett („Utálom az amerikaiakat és a niggereket!”). Az eset vége letartóztatás lett, majd szerződésbontás. A kapus végül hazatért, de itthon vezeklésképpen (miután többször elnézést kért, illetve tagadta a zaklatás vádját), szociális munkát is végzett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik