Sport

Milák Mihály: Érden majdhogynem kidobtak minket

Milák Kristóf megnyugtató végeredménnyel záruló, de az utóbbi hónapokban furcsa körülmények között lezajlott klubváltásáról hétfőn számolt be honlapunk.

Milák Kristóf a jövőjét befolyásoló bejelentést tett
Eddigi klubja nem tudta, vagy nem akarta tovább támogatni legjobb egyéni sportolójának felkészülését. Furcsa történet.

A szerdai Borsban megszólalt a legtöbbre hivatott férfi úszónk édesapja, aki elmondta, értetlenül áll a család a történtek előtt,  ők maguk sem értik, Érd miért nem akarta megtartani 18 éves fiát.

A gondok azután kezdődtek, hogy elmondtuk, milyen ajánlatokkal bombázzák Kristófot. Mondták, ekkora összeget nem tudnak fizetni. Hangsúlyozom, nem horribilis fizetési ajánlatot kapott Kristóf, bátran ki merem jelenteni, kevesebb pénzért is Érden maradt volna. Nem azt mondom, hogy beleugrott egy klubváltásba, de kényszerpályára került a fiam. Érden viszont majdhogynem kidobtak minket.

– fogalmazott Milák Mihály a 18 éves Európa-bajnok, vb-ezüstérmes és háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok úszó édesapja.

Érd polgármestere honlapunk hétfői érdeklődése alkalmával nem akart nyilatkozni. Később egy facebook posztban kívánt sok sikert a város korábbi büszkeségének. Úgy fogalmazott; az Érdi Úszó Sport Kft-nél – ahol felesége, Berczi Zita augusztusban szerzett többségi tulajdont, így a Milák-családnak vele kellett volna megegyeznie – folyik tovább a munka, hiszen akadnak még Milákhoz hasonló tehetségek.

Csak Milák és a nevelőedző, a szakmai vezető, Selmeci Attila nincs már ott.

Milák Kristóf: Sokat bántottak, de nem tudtak megtörni
A magyar úszósport új felfedezettjének nem alakult zökkenőmentesen a karrierje. Interjú a világbajnoki ezüstérmessel, akit az uszoda világa keményített meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik