Sport

Milák Kristóf bődületes úszással Európa-bajnok

Kenderesi Tamás a legjobb idővel, Milák Kristóf pedig második helyen jutott fináléba 200 méter pillangón, így természetesen óriási volt a várakozás az Európa-bajnokság vasárnapi versenynapja és az esti döntő előtt.

A két rivális egymás mellett úszótt: a négyesen Kenderesi, az ötösön Milák rajtolt. Az első ötvenen Milák óriási tempóban kezdett, egy testhossz előnnyel fordult, 1.18-cal az Európa-bajnoki-csúcson belül úszott.

A másopodik ötvenen tovább növelte előnyét Milák, közel kettő másodperccel úszott az Eb-csúcson belül – Kenderesi 150 méternél a harmadik helyen állt.

Milákot lehetetlen feladat volt elkapni, több hosszal verte a mezőnyt, egyszerűen nem volt ellenfele. Kenderesi Tamás végül feljött a második helyre, így kettős magyar győzelem született 200 pillangón.

Milák a verseny után hangsúlyozta, túlságosan is szerette volna megdönteni Cseh László 2008-as Európa-csúcsát (1:52.70), ezért a végére nem maradt már ereje.

Túl gyorsan kezdtem, ezért nem sikerült a második száz, az utolsó ötven pedig már csípett. A kétszáz pillangó előtt mindig izgulok, hiszen ez a fő számom, ahol a legjobban akarok úszni

– mondta, hozzátéve, 50-en nem lát nagy esélyt az éremre, de ki tudja, 100-on pedig ugyancsak nehéz dolga lesz, de nagyon örülne annak például, ha Cseh Lászlóval együtt állnának a dobogón.

Jó időt úsztam, végre valami más színű érem. Nagyjából erre az eredményre számítottam, elégedett vagyok. Mostantól a jövő évi világbajnokságra készülök

–  mondta Kenderesi.

Milák a magyar úszóválogatott első aranyát nyerte Glasgow-ban, ahol az eddigi egyetlen magyar érmet szombaton Késely Ajna szerezte, aki 800 méter gyorson végzett a második helyen.

Eredmények, férfi 200 méter pillangó, Európa-bajnok:

1. Milák Kristóf 1:52.79 perc
2. Kenderesi Tamás 1:54.36
3. Federico Burdisso (Olaszország) 1:55.97

Ajánlott videó

Olvasói sztorik