Sport

Ezt a döntőt annak is látnia kell, aki nem szereti a dél-amerikai focit

Az ősi rivális Boca Juniors lesz az ugyancsak argentin River Plate ellenfele a labdarúgó Libertadores-kupa döntőjében.

A Boca Juniors a brazil Palmeiras otthonában elért 2-2-s döntetlennel, 4-2-s összesítéssel lépett tovább az elődöntőből.

A dél-amerikai Bajnokok Ligája történetében először rendeznek majd Superclasicót, azaz Boca Juniors-River Plate finálét.

A két csapat az összes sorozatot számolva eddig 246 mérkőzést vívott egymás ellen, a Boca 88-szor, a River 81-szor győzött, 77 alkalommal pedig döntetlen lett a vége.

A csapatok közös története 105 évre nyúl vissza, mégis csupán két klasszikus döntőt vívtak egymással, 1976-ban a bajnokság sorsa dőlt el az egymeccses finálén, és akkor Rubén Suné góljával győzött a Boca, idén pedig az argentin Szuperkupát 2-0-s sikerrel húzta be a River.

Az oda-visszavágós döntő időpontjai hivatalosan november 7. és 28., ugyanakkor a két klub képviselői már jelezték, hogy a fővárosban sorra kerülő politikai találkozó miatt várhatóan 10-én és 24-én játsszák le a mérkőzéseket.

Az első találkozóra a Boca otthonában, a La Bombonera Stadionban kerül sor, míg a visszavágót a Monumental de Nunez Stadionban rendezik. A Boca a hetedik, a River a negyedik alkalommal nyerheti meg a Libertadores-kupát.

Irtózatos rendőri készültség, minden helyzetnél és gólnál megőrülő kommentátorok, két végletekig elszánt csapat és mögöttük két elképesztő szenvedéllyel szurkoló közönség, ez várható a két meccsen.

Kihagyhatatlannak tűnik!

Libertadores-kupa, elődöntő, 2. mérkőzés:

Palmeiras (brazil) – Boca Juniors (argentin) 2-2 (0-1)
továbbjutott: a Boca, 4-2-es összesítéssel

 

Gremio (brazil) – River Plate (argentin) 1-2 (1-0)
továbbjutott: a River Plate, 2-2-es összesítéssel, idegenben lőtt több góllal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik