Foci

Megóvja a VAR miatt kieső brazil csapat a meccsét

Ahogyan arról beszámoltunk, óriási balhéba fulladt a Grémio-River Plate rangadó a Libertadores Kupa elődöntőjében. A mérkőzés hajrájában ugyanis videobíró segítségével jutott büntetőhöz a vendég csapat, a tizenegyes miatt pedig kiestek a brazilok.

Csoda, hogy semmi bántódása nem esett a büntetőt ítélő játékvezetőnek
Elég feszült végjátékot hozott a Libertadores Kupa elődöntőjének visszavágója.

Lefújás után elszabadult a pokol, a pályán is nagy tömegjelenet alakult ki, de az öltözőben sem volt nagyobb a nyugalom. A clarin.com beszámolója szerint annyira nincs kibékülve a színfalak mögött történtekkel a brazil klub elnöke, hogy a dél-amerikai szövetséghez (Conmebol) fordulnak, hogy 3-0-ra a Grémiónak adják a meccset.

Történt ugyanis, hogy a River Plate edzője, Marcelo Gallardo bement az ellenfél öltözőjébe a félidőben. Azt elképzelhetjük mi és milyen gandnemben hangzott el, ami viszont tény, hogy ezt a szabályzat szigorúan tiltja.

Szabályt szegett és írásban fogunk panaszt tenni a Conmebolnál. A jogászaink reggel találkoznak majd a Conmebol képviselőivel a fellebbezéssel, megóvjuk a meccset. Nagyon dühösek vagyunk és tudjuk, hogy a Conmebol is.

– mondta Duda Kroeff, a brazilok alelnöke.

A szabályzat szerint 24 órán belül kell beérkeznie az írásos dokumentumoknak a vizsgálathoz, ennek mindenképp megfelel a Grémio. A labda innentől valóban a szövetségnél pattog.

Eredmény – Libertadores Kupa, elődöntő, 2. mérkőzés

Grémio (brazil) – River Plate (argentin) 1-2 (1-0)

Továbbjutott: a River Plate, 2-2-vel, idegenben lőtt góllal.

Nyitókép: Lucas Uebel/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik