Sport

Fucsovics maratoni őrület után maradt le a bécsi elődöntőről

Fucsovics Márton pénteken negyeddöntőzött a 2,2 millió euró (694 millió forint) összdíjazású bécsi keménypályás férfi tenisztornán: a kanadai Félix Auger-Aliassime-t és az olasz Fabio Fogninit verte a legjobb nyolc közé vezető úton, harmadik ellenfele a kazah Mihail Kukuskin volt.

Fucsovics az első szettben, 2-2-es állásnál brékelni tudta ellenfelét, és mivel ő nem hibázott adogatóként, közel egy óra alatt játszmaelőnybe került. A második felvonásban két gémben is közel járt hozzá, hogy ismét brékelje Kukuskint, a kazah azonban összesen három bréklabdát hárított ekkor, majd 6-6 után, rövidítésben kiegyenlítette a nyert szetteket tekintve.

A harmadik játékrész tele volt fordulatokkal. Először Fucsovics került brékhátrányba 1-1 után, majd Kukuskin 3-1-nél ismét elvehette volna a magyar teniszező adogatását, de a nyíregyházi játékos maratoni gémben, két bréklabdát hárítva elvitte a pontot. Ezután, fogadóként kiegyenlíthetett volna, volt is hozzá két labdája, de nem járt sikerrel.

Csakhogy, a következő két gémet megnyerte Fucsovics, hamar feljött 4-4-re. Ezután mindenki hozta a saját adogatását, úgyhogy rövidítés döntött a továbbjutásról. A tie-breakben 3-3-nál Fucsovics fogadóként nyert pontot, ám a következő két labdamenetet adogatóként veszítette el. Kukuskin kezébe került így a döntés, aki innentől már engedte ki a kezéből a győzelmet. A mérkőzés 3 óra 19 percen át tartott.

Eredmény – ATP-torna, Bécs, negyeddöntő

Mihail Kukuskin (kazah) – Fucsovics Márton 4-6, 7-6 (7-2), 7-6 (7-4)

Nyitókép: Andrea Kareth /SEPA.Media /Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik