Sport

Fucsovics 1-6-os első szett után nyert

Fucsovics Márton szetthátrányból fordítva legyőzte a kanadai Felix Auger-Aliassime-t hétfőn a 2,2 millió euró (69,4 millió forint) összdíjazású bécsi keménypályás férfi tenisztorna első fordulójában, írja az MTI.

A világranglistán 40. magyar játékosnak eredetileg selejtezőt kellett volna játszania a hétvégén, az ausztrál Nick Kyrgios és a spanyol Pablo Carreno Busta visszalépésének köszönhetően azonban a főtáblán kezdhette meg szereplését. Első ellenfele egy szabadkártyás tinédzser, a rangsorban 109. Auger-Aliassime volt, akinek ez csupán pályafutása 16. ATP-főtáblás meccse volt.

A múlt héten még a vállát fájlaló Fucsovics nem kezdte jól a mérkőzést, 12 perc elteltével, 0-3-nál nyerte első gémjét. Ezután sem találta a játékát, szűk fél óra alatt veszítette el a játszmát 6-1-re.

A magyar játékos a második szett elején egyből brékelt, és 3:0-ra elhúzott.  18 éves riválisa egyre többet rontott, Fucsovics pedig ezt is kihasználva nullára nyerte a felvonást.

A harmadik szettben úgy tűnt, hamar lezárja az összecsapást, 4-1-re is vezetett, Auger-Aliassime visszajött a meccsbe és feljött 4-4-re. Mindketten hozták a szervájukat némi nehézségek árán (5-5), aztán 6-5-nél ismét elbizonytalanodott a kanadai, Fucsovics pedig kihasználta második meccslabdáját. A mérkőzés 2 óra 5 percig tartott.

Fucsovics a nyolcaddöntőben a hetedik helyen kiemelt Fabio Fogninivel (14.) vagy a bosnyák Damir Dzumhurral (39.) csap össze.

Eredmény – 1. forduló (a 16 közé jutásért)

Fucsovics Márton – Felix Auger-Aliassime (kanadai) 1-6, 6-0, 7-5

Nyitókép: MTI/EPA/Vu Hong

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik