Sport

Élete legnehezebb meccsét nyerte meg Fucsovics Márton

Fucsovics Márton szetthátrányból fordítva legyőzte a hetedik helyen kiemelt Fabio Fogninit szerdán a bécsi keménypályás férfi tenisztorna nyolcaddöntőjében. A legjobb magyar játékos október elején kikapott Pekingben a negyeddöntőben 6:4, 6:4-re.

Az első négy gémben magabiztosan adogattak, aztán a 26 éves magyar egy látványos átemeléssel értékesítette első bréklabdáját. Fognini ápolást kért a bokájára, rengeteget szövegelt a pályán, a vonalbírókkal, a székbíróval vagy a nézőkkel vitatkozva. Ennek ellenére 4:4-nél utolérte magyar ellenfelét, aki 4:5-nél négy szettlabdát még bravúrral hárított, az ötödiket azonban az olasz (vélhetően) a vonalra ütötte. Mivel ebben a csarnokban nincs videovisszajátszás, így Cedric Maurier ítéletét nem lehetett kétségbe vonni, 49 perc elteltével az olasz került szettelőnybe.

A folytatásban újra kiegyenlített küzdelem zajlott, aztán 2:2-nél megint Fucsovics brékelt, csakhogy ezúttal eljutott 5:3-ig, és második játszmalabdáját kihasználva, másfél óra elteltével egyenlített. Az utolsó játszma már egyértelműen a nyíregyházi teniszező fölényét hozta, és még az sem zavarta meg, hogy Fognini csúnyán összeveszett a főbíróval. Fucsovics 3:1-nél még elvesztette az adogatását, de ezután már csak egy gémet engedélyezett egyre dekoncentráltabb riválisának, és végül 2 óra 2 perc alatt nyert.

Fucsovics Facebook oldalán úgy fogalmazott, élete legnehezebb meccsét nyerte meg.

Karrierem eddigi legnagyobb győzelmének tartom Fognini mai legyőzését! Az elején meg kellett szoknom a kisebb pályát, a timingot, de azt tudtam, hogy jól üröm a labdát. Szerintem már az első szettben is jobban teniszeztem, mint ő, de 4:2-nél elsült a keze és ott minden bejött neki, tudott fordítani. Szerencsére higgadt, nyugodt maradtam, mert gyakorlatilag végig hittem a győzelemben. Sokat segített a pekingi meccs tapasztalata, tudtam, hogy Fognini képes elveszíteni a fejét és sokat hisztizni. Most ezt jól ki tudtam zárni. Egyetértek az edzőmmel, Attilával aki azt mondta a meccs után, hogy ez a fej diadala volt.

– írta bejegyzésében a magyar játékos.

Fucsovics ellenfele a pénteki negyeddöntőben a bolgár Grigor Dimitrov, a kazah Mihail Kukiskin – ők még az első fordulós meccsüket vívták -, vagy az orosz Andrej Rubljov lesz.

Végeredmény – bécsi tenisztorna, nyolcaddöntő

Fucsovics Márton-Fabio Fognini (olasz, 7.) 4:6, 6:3, 6:2

Nyitókép: MTI/EPA/Vu Hong

Ajánlott videó

Olvasói sztorik