Sport

Nagy visszatérő lehet Ljubomir Vranjes utódja

A mindig jól értesül handball-planet.com több forrásra hivatkozva azt írja, a magyar férfi kézilabda válogatott új vezetőedzőt keres és már talán meg is találta.

Mindez azért érdekes, mert ugyan Ljubomir Vranjest menesztette a Veszprém, a Vardar Skopje elleni BL-vereség (25-27) után rögvest, de mivel a svéd szakember kettős pozícióban dolgozott Magyarországon, a válogatott szövetségi kapitányi posztját is ő tölti be, a szövetségnek és neki is döntenie kellett, milyen anyagi feltételekkel folytatja – ha egyáltalán – a munkát csak kapitányként.

Információnk szerint ugyanis Vranjes tetemes fizetését egy speciális konstrukcióban állta a magyar kézilabda:

70 százalékát a Veszprém fizette, míg 30 százalékát a szövetség, így ugyan Vranjes kevesebbet is dolgozna csak kapitányként, de elvesztené a fizetése jelentős részét, ha marad.

A szövetség a kialakul helyzetre reagálva hét eleji közleményében azt írta, a hét második felében konzultálnak az érintettekkel, elsősorban magával a szövetségi kapitánnyal, majd a Veszprém válogatott kulcsjátékosaival, mindenkivel, akinek a véleménye, értékelése közelebb viheti őket a helyzet optimális kezeléséhez.

Nos, a kézilabda szaklap azt állítja, Ljubomir Vranjes a válogatott élén sem folytatja a munkát, így nem lesz ott januárban sem a 2019-es férfi világbajnokság kispadján sem, amely a 2020-as olimpia szempontjából létfontosságú a magyar kézilabda számára.

A lap úgy tudja, a legnagyobb esélye a kispadra pont a Veszprém és a válogatott korábbi edzőjének, a spanyol Xavi Sabaténak van, aki jelenleg a lengyel Orlen Wisla Plock kispadján ül, onnan próbálják elcsábítani. Sabate jól ismeri a csapatot és helyzetet, amelyben a magyar kézilabda van, hiszen 2012-17 között dolgozott a magyar kézilabdában. Előbb a Veszprém másod, majd vezetőedzője volt, végül a válogatottat is irányította Talant Dujsebajev után egészen a 2017-es vb befejezéséig, ahol negyeddöntőt játszott  és végül a 7. helyen végzett a nemzeti együttessel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik