Sport

Néhány nap alatt mindkét állását elveszítheti Ljubomir Vranjes

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Ljubomir Vranjest teljes stábjával együtt elbocsátotta a Telekom Veszprém kézilabdacsapata.

Nem csak Vranjest, mindenkit kirúgtak Veszprémből
Nem csak Ljubomir Vranjes veszítette el az állását.

A hír váratlanul érte Magyar Kézilabda-szövetséget, amely azért érintett az ügyben, mert a svéd szakember egyben a válogatott szövetségi kapitánya is. Néhány órával a bejelentés után a szövetség közleményt adott ki, amelyben kifejtette, a héten mérlegelik Vranjes sorsát.

Konzultálunk az érintettekkel, elsősorban magával a szövetségi kapitánnyal, majd a Veszprém válogatott kulcsjátékosaival, mindenkivel, akinek a véleménye, értékelése közelebb vihet minket a helyzet optimális kezeléséhez.

– áll az MKSZ szűkszavú bejelentésében.

Információink erre azért van szükség, mert a szövetségi kapitány szerződése egy speciális konstrukció. Vranjes fizetését a szövetség és a Veszprém szimultán állta, nagyságrendileg a szövetség Vranjes bérének cirka 30%-át fizette. Ezért alakult most ki egy pénzügyileg furcsa helyzet, amelynek végén három forgatókönyv tűnik reálisnak:

  • Vranjes kapitányként sem marad
  • Vranjes a szövetségtől eddig is kapott összegért folytatja
  • Vranjes megegyezik a szövetséggel egy, az eddiginél jóval szerényebb fizetésben

Úgy tudjuk a döntés a hét második felében várható és nagyban függ attól is, mit mondanak a veszprémi játékosok az edzőről, akarják-e vele folytatni a közös munkát.

Nyitókép: Adam IHSE / AFP / TT NEWS AGENCY

Ajánlott videó

Olvasói sztorik