Sport lineup

Újabb csapattal bővíthetik az NHL-t

Seattle csatlakozását javasolta az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) végrehajtó bizottsága. Gary Bettman, az NHL első embere elmondta: a testület ajánlását követően december elején születhet végleges döntés a liga 32. csapatának bevonásáról.

Jenny Durkan, Seattle polgármestere hozzáfűzte: biztos abban, hogy képesek tartani az ütemtervet, és a 2020-21-es idénytől a város csapata is ott lehet a mezőnyben. Francesco Aquilini, a területi rivális Vancouver Canucks tulajdonosa szerint Seattle csatlakozása izgalmas lehetőség, amely csapata és a liga számára is nagyszerű dolog.

A 32 fős testület jóváhagyása ilyen előzmények után formaságnak tűnik – 24 támogató szükséges –, a csatlakozás időpontja azonban a csarnok (KeyArena) átépítése miatt elképzelhető, hogy a tervezetthez képest egy évet csúszik.

Az NHL-ben 2000 óta 30 klub szerepelt, legutóbb 2016-ban Las Vegas felvételéről döntöttek, a Golden Knights az elmúlt idényben újoncként a döntőbe jutott.

Seattle városának ugyan még nem volt NHL-csapata, de az 1915 és 1924 között a PCHA-ban (Pacific Coast Hockey Association) szereplő Seattle Metropolitans 1917-ben – az amerikai klubok közül elsőként – már megnyerte a Stanley Kupát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik