Sport

Itt a lista, ők válthatják Vranjest a Telekom Veszprémnél

Az októbert már nem Lljubomir Vranjessel kezdte meg a tavalyi szezonban a BL-ben gyorsan búcsúzó, a bajnokságban pedig a MOL-Pick Szeged mögé szoruló Telekom Veszprém.  A gondok idén is folytatódtak, a svéd edzőnek és stábjának a Vardar elleni BL-bukta után köszönték meg a munkát. Ahogy az lenni szokott, azonnal beindultak a találgatások az utódlással kapcsolatban – noha semmit nem tudok, maximum csak sejthetjük, hogy Vranjeshez hasonló nagy név érkezhet.

Egri Viktor: sokadik veszprémi „lépéshiba”
Nem pusztán Ljubomir Vranjes edző bukott meg a Telekom Veszprém kéziseinél, hanem annál sokkal több történt hétfőn. Helyzetértékelés.

Noha átmenetileg a klub legendája, Gulyás István veszi át a csapatot, minden bizonnyal külföldi edző ül majd le a kispadra. A Nemzeti Sport szerint tucatnyi név került szóba Veszprémben, a lap viszont ebből hat nevet talált reális opciónak, mivel vannak olyan szakemberek, akik jelenleg mozdíthatatlannak tűnnek.

  • Az egyik legnagyobb esélyes az a David Davis, aki komoly játékos volt a maga idejében, Bajnokok Ligáját is nyert a Ciudad Reallal 2007-ben. A 41 éves Davis edzőként is sem utolsó, három évig dolgozott a BL-címvédő Vardarnál, jelenleg az egyiptomi válogatott kapitánya.
  • Ott van a magyar mezőnyt jól ismerő, Szegeden kétszer is megforduló Dragan Djukic is. Az 56 éves szakember öt ország válogatottjánál dolgozott, kiválóan beszél angolul és magyarul is.
  • Képbe kerülhet a veszprémi legenda, Slavko Goluza is, aki a Tatan Presov edzője. Goluza mindent tud a kézilabdáról, ő irányította az elmúlt években felemelkedő horvát kézilabda-válogatottat is olimpiai- és vb-éremig.
  • Nem lehet elfelejteni a Tatabánya jelenlegi, a Szeged, a Fradi és a Celje korábbi szerb-magyar edzőjét, Vladan Maticsot sem.
  • A 40 éves szlovén Branko Tamse éppen most vált szabadon igazolhatóvá, miután a Celje menesztette.
  • Veszelin Vujovic a jugoszláv kézilabda-iskola egyik legnagyobb alakja, játékosként mindent megnyert, edzőként vb-bronzig jutott. Jelenleg a szerb Nis edzője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik