Sport

Reagáltak Szabó Edináék a kifakadó légiós szavaira

Írtunk róla, hogy nem éppen a legszebb módon váltak el a kétszeres világbajnoki ezüstérmes Mariama Signaté és az Érd női kézicsapatának útjai: a játékos lényegében azt mondta, hogy kiutálta őt Szabó Edina vezetőedző a klubtól és a versenyengedélyét sem váltották ki. Szabó és a másodedző Rácz Marianne hétfőn közleményt juttatott el a Nemzeti Sportnak, amiben elmondták az ő verziójukat.

Kiutálták a légióst az NB I-es kézicsapatból
A kétszeres világbajnoki ezüstérmes balátlövő négy év után egyszer csak nem kellett már.

Azt írták, minden játékos egyéni edzéstervet kapott a nyárra, Signaté ez alól felmentést kapott. A júliusi és az augusztusi felkészülésen különböző okok és sérülések miatt gyakorlatilag nem vett részt, ezután nem tudott megfelelő erőnléti állapotba kerülni a szezon kezdésére. Jelezték neki többször is, hogy nem jó irányba halad a dolog.

Mariama Signaté a nyári időszak alatt többször kommunikálta az elégedetlenségét a klub által biztosított orvosi, gyógytornászi, gyúrói feltételekről, a csapatot alkotó stábról, játékosokról. Felajánlottuk neki, hogy folytassa a karrierjét olyan helyen, ahol jól érzi magát. A klub vállalta, hogy anyagilag is támogatja ezt a lehetőséget. A fogadó klub várta őt Franciaországban. Mariama Signaté ezt a segítséget visszautasította, és az érdi folytatás mellett döntött. Ezt a döntést a klub és az edzők elfogadták. Tájékoztattuk, hogy a játékengedélyét a klub nem váltja ki 5 millió forintért sportorvosi engedély nélkül, amíg nincsen versenyképes állapotban

– olvasható a közleményben.

A játékos a klub orvosi stábjával egyeztetve elvégzett egy tesztsorozatot, aminek eredménye alapján versenysportra alkalmatlannak nyilvánították. Ezután ismét egyéni edzéstervet kapott, amit a felnőttcsapat szakmai stábjával és az utánpótláscsapatokkal végzett kollektív edzések egészítették ki. Utána volt a Normafán erőnléti edzés, amelyen kötelező volt a pulzusóra viselése, Signaté a második alkalommal már késve, az órája nélkül érkezett meg.

A felzárkóztató program első hetének 4. napján a játékos nem jelent meg az egyéni képzésen az Arénában, majd másnap szintén nem vett részt a programban szereplő edzésen, viszont beadta a rendkívüli felmondását. A klub és a szakmai stáb addig és utána is betartotta a szerződést. Mariama Signaté munkafeltételei biztosítottak voltak, minden járandóságát megkapta. A nyilatkozatok, Facebook-bejegyzések mögé lehet bújni, de a sport a pályán zajlik. Az igazságnak sok olvasata lehet, amit érzelmek, érdekek befolyásolhatnak. A tények viszont tények maradnak

– zárul a közlemény.

Csatolták az edzésprogramot is

Normafa 1. edzés programja
Bemelegítő kocogás a kiépített futópályán
Gimnasztika, mobilizáció önállóan
Erősítés a szabadtéri kondiparkban: 4 széria
10 x tolódzkodás
8 guggolás
5-5 kitörésből fellépés 20 cm
15 felülés, majd
3 x 250 méter könnyű futás

Normafa 2. edzés programja
Bemelegítő kocogás a kiépített futópályán
Gimnasztika, mobilizáció önállóan
10 x 10 méter könnyű futás, 10 méter séta felváltva
Előkészítő feladatok járásban 12 méteren oda, vissza séta

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik