Sport

Kiutálták a légióst az NB I-es kézicsapatból

Négy év után távozik az NB I-es Érd női kézicsapatától a kétszeres világbajnoki ezüstérmes Mariama Signaté. A 33 éves francia balátlövő a Nemzeti Sportnak azt mondta, nem saját akaratából megy.

Signaté 2014-ben igazolt Érdre, azt mondta, hogy a vezetőedző, Szabó Edina személye volt a döntő, ismerték egymást, a magyar szakember többször is győzködte, hogy játsszon nála. A játékos szerint az edző nem egyszerű személyiség, sokat nyaggatta, de mindig hangsúlyozta, hogy szükség van rá, így Signaté minden évben hosszabbított. Ezen a nyáron azonban valami megváltozott:

„Minden szezon előtt injekciózni kell a térdemet, porckopásom van, ez nem új dolog. Az idén később tudtam elkezdeni, ezért az edzővel megegyeztünk, hogy nem végzek futóedzéseket. Ráadásul amikor elkezdtem a labdás tréningeket, elkezdett fájni a hátam is, ám úgy voltam vele, volt már ilyen, majd elmúlik. Mindenhol fáj már, de a játékomra ez sosincs hatással, nagyon kevés mecset hagytam ki az elmúlt években. Az injekciók nem segítettek, ugyanakkor tudtam, hogy ezzel kezdeni kell valamit. Amikor kértem, hogy dolgozhassak a fizioterapeutával, megkaptam, hogy nem élvezek elsőbbséget a klubnál, menjek csak futni ki a többiekkel, amit évek óta nem csináltam a térdem miatt. Nem értettem a helyzetet.

Edina azt mondta, a klubnak csak egy fiziója van, aki nem tud velem foglalkozni, csak másokkal, és ha akarok egyet, fizessem magamnak. Mindig felhozta, mennyibe kerülök a klubnak, ami idegesített. Nem értettem, mi a baja, miért beszél így velem, úgy gondoltam, ha elvárja mástól a tiszteletet, talán neki is meg kellene adni másnak.

Nem értettem, ha valaki négy évig fontos szerepet játszik egy klubnál, azzal miért kell így bánni? Nem lettem hirtelen szörnyeteg, Edina is tudta, hogy nemsokára itt a közös út vége, mégis mintha meg akart volna büntetni valamiért” – mondta a Nemzeti Sportnak a francia.

Ezután mérkőzésre, a csarnokba sem akarták beengedni az Érdnél, a szezon rajtja előtt két nappal felhívták, hogy nyugodtan menjen, ha nem érzi jól magát. Nem váltották ki a játékengedélyét, nem engedték edzeni.

Így jutottak el oda, hogy Mariama Signaté négy év után távozik Érdről. Korábban ebben a klubban akarta befejezni a pályafutását, de most más lehetőségek után néz, szerinte van még benne egy-két jó év. Az Érd-ügynek pedig még lesz folytatása, mert az európai szövetséghez fordul.

Ennek az ügynek azért még nincs vége, az európai szövetséghez fordulunk, mert ilyen helyzetet nem így kell intézni. Ez nem korrekt. Kevesebb fizetésért is játszottam volna, viszont a pénteki tárgyalásokon sem tűnt úgy, hogy megoldást akarnak találni. Ha egy klub a saját szerződéseit nem tartja tiszteletben, akkor mi marad? Nincs mit megbánnom, nem rajtam múlt, hogy távoznom kell Érdről.

Mit mond a klub?

„Köszönjük a sajtó megkeresését és a felajánlott megszólalási lehetőséget, de ezúttal nem szeretnénk élni vele. Megerősítjük, hogy Mariama Signaté kezdeményezte szerződése felbontását. A szezont is igen komoly felkészülést követően kezdte az Érd, de a játékos sajnos nem tudott NB I-es szintre alkalmas versenyállapotba kerülni. Sok sikert kívánunk neki, mi most kizárólag a bajnokságra koncentrálunk, a folytatásra” – írta a Nemzeti Sportnak küldött közleményében az Érd.

Nyitókép: LUTTIAU / PRESSE SPORTS 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik