Sport

A Serena Williams elleni bojkottot fontolgatják a teniszbírók

Még mindig nem csitulnak a kedélyek az év utolsó Grand Slam-tornája, a US Open női döntője után, amelyet a japán Oszaka Naomi nyert meg, de az újdonsült győztesnél több szó esett Serena Williamsről, aki a meccs során többször is összetűzésbe keveredett a bíróval, Carlos Ramosszal.

A mérkőzés alatt tolvajnak nevezte Williams Ramost, akit később szexizmussal vádolt meg, mondván, olyan dolgokért büntette meg, amit a férfi teniszezőknek simán elnéznek.

A teniszben sok a szexizmus, ám Serena Williams nem jókor szólt
A világklasszis amerikai teniszezőt háromszor is megintette a székbíró a US Open fináléjában. Serena Williams szexizmusról beszél, noha nem tartotta be a játékszabályokat.

Olyan klasszisok, mint Billie Jean King vagy Viktorija Azarenka, valamint a Női Tenisz Szövetség vezérigazgatója, Steve Simon is kiállt Serena mellett, a Nemzetközi Tenisz Szövetség viszont Ramosnak adott igazat, aki véleményük szerint csak azt tette, amit egy bírónak kell, vagyis betartatta a szabályokat.

"Ha egy nőből előtörnek az érzelmek, akkor egyből hisztérikának állítják be"
A női tenisz klasszisai szerint egy férfi játékost nem büntették volna azért, ami miatt Serena Williamsnek bűnhődnie kellett a US Open döntőjében.

Két angol lap, a Times és a Guardian azt írja, a bírók meglehetősen elégedetlenek voltak a US Open után, mert úgy érezték, az Amerikai Tenisz Szövetség nem támogatta őket, Ramost pedig odavetették a farkasok elé, pedig csak a munkáját végezte.

A döntőben tapasztalt események miatt a bírók körében az is felvetődött, hogy bojkottálják Williams meccseit, és felmerült egy érdekvédelmi szervezet megalakítása is.

Ramost egyébként beosztották a hétvégi horvát-amerikai Davis Kupa-elődöntőre, úgyhogy attól nem kell félnie, hogy nem kap újabb feladatot, bár a váratlanul jött hírnévre biztosan nem vágyott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik