Sport

Nagyon furcsa góllal dőlt el az Újpest-Fradi hokiderbi

Az UTE a hajrában egyenlített, majd a hosszabbításban a győzelmet is megszerezte a vendég Ferencváros ellen a jégkorong Erste Ligában.

A hazai csapat – melynek mindkét gólját a szlovén Andrej Hebar szerezte – két és fél perccel a rendes játékidő vége előtt mentette hosszabbításra a meccset.

Aztán a ráadásban az Újpest lőtt egy olyan gólt, amelyről még évekig beszélhetnek majd a szakértők: noha a korong becsúszott a kapuba, a Ferencváros botrányt kiált, mivel a játékosok szerint a bíró még a gól előtt a sípjába fújt. 

A csapat Facebook-oldala ezzel a szöveggel osztotta meg a történteket: „Az jól látszik, hogy a korong szabályos körülmények között bejutott a kapuba, ám kérdés, hogy a játékvezető az előtt a sípjába fújt-e, hogy a pakk teljes terjedelmével áthaladt a gólvonalon. Ez nem derül ki a felvételekből, de játékosaink véleménye szerint a válasz: igen, tehát a gól érvénytelen kellene, hogy legyen…”

Mi történt itt?

Hosszabbításban, videobírós góllal győzött az Újpest a Fradi ellen

Két és fél perccel a vége előtt még a Ferencváros vezetett a hétfői hokirangadón, de a hazai pályán játszó Újpest előbb hosszabbításra mentette a meccset, majd ezzel a videobírós góllal győzött az Erste Liga 2. fordulójában.

Közzétette: M4Sport – 2018. szeptember 10., hétfő

Az esetet kétszer is visszanézték videón, mivel a Fradi edzője, Fodor Szabolcs challenget is kért. Nem járt sikerrel, a játékvezetők megadták a gólt, ám nem lennénk meglepve, ha folytatódna még ez a történet.

Eredmény, Erste Liga:

UTE – FTC-Telekom 2-1 (0-1, 0-0, 1-0, 1-0) – hosszabbítás után

Ajánlott videó

Olvasói sztorik