Sport

Ifjúsági ökölvívó-vb kezdődik a Duna Aréna versenymedencéjén

Három hete még Kásás Tamásék pólóztak a 2017-es vizes-vb-re épített uszodában, amely egy bravúros megoldásnak köszönhetően keddtől pofonoktól lesz hangos.

Augusztus 21-én kezdődik az ifjúsági ökölvívó-világbajnokság, nem kis meglepetésre ott, ahol Hosszú Katinkáék alig egy éve sikert, sikerre halmoztak: a Duna Aréna versenymedencéjében. Egészen pontosan fölötte.

Így néz ki momentán a Duna Aréna:

A 24.hu májusban számolt be róla először, hogy megszüntethetik a nagymedencét a Duna Arénában, ha a helyzet úgy kívánja.

Megszüntethetik a medencéket a Duna Arénában
Már augusztusban is rendezhetnek „szárazföldi” sportrendezvényt, aztán koncertet, kiállítást az arénában.

A Bp2017 Nonprofit Kft. a tavalyi vizes-vb projektcégből a Duna Aréna üzemeltetéséért és hasznosításáért felelős vállalkozássá alakult át. A grandiózus, de ésszerű tervük szerint az eredetileg uszodának készült objektum a fenntarthatóság, ergo a jobb piaci kihasználhatóság érdekében egy 5300 néző befogadására alkalmas rendezvényközponttá alakul át, olyanná, amely hangversenytől  sporteseményen át kiállításig bármilyen eseménynek a helyszíne lehet.

Így lehet, hogy miközben július 31-én Kásás Tamásék, Millenium Masters néven még döntetlent játszottak (5-5) a vízilabda világválogatott elleni gálán, pontosan három héttel később már eltűnt az 50 méteres versenymedence és a vízfelület, míg a tetejére épített szárazföldi felületen és ringben keddtől a világ legjobb férfi és női ifjúsági ökölvívói bunyóznak. (A bemelegítő helyszínt a szintén az arénában található fitneszcentrumban alakították ki.)

Magyar esélyek

A 18 esztendős debreceni Bernáth Attila ifjúsági Európa-bajnoki címet szerzett áprilisban a legkisebbek (49 kg) között. A Fekete Ördög, becenévre hallgató srác a budapesti világbajnokságon is az esélyesek között szerepelhet.

Fehér Koppány (+91 kg) önerőből harcolta ki a világbajnoki kvótát, és a csapat tagja a Bornemissza emlékverseny két győztese is, Danyi Dániel (64 kg), valamint Orbán Adrián (60 kg) is. Kóczián Dávid (75 kg), valamint Egervári Richárd (81 kg) már szintén volt kontinensviadalon a legjobb nyolc között, ők is okozhatnak meglepetéseket a budapesti világbajnokságon.

A budapesti ifjúsági világbajnokság lesz az első esemény a sportág történetében, amelyen a férfiak és a nők együtt szerepelhetnek, így magyar lányok is ringbe lépnek. Hámori Luca, Lakotár Hanna, Ambrus Viktória, Villás Veronika, Kondákor Emília és Petrovics Gabriella is számos eseményen volt már érmes, nemzetközi tapasztalatuk nem sokkal marad el a legjobbakétól, akár még érmet is szerezhet valamelyikük.

Ifjúsági ökölvívó világbajnokság, 08.21-31., Budapest, Duna Aréna:

A magyar indulók:

Forrás: boxing.hu

férfiak:
49 kg: Bernáth Attila
52: Borsos Tamás
56: Ángyán József
60: Orbán Adrián
64: Danyi Dániel
69: Barbosu Tibor
75: Kóczián Dávid
81: Egervári Richárd
+91: Fehér Koppány

nők: 
48 kg: Vitál Dominika
51: Lakotár Hanna
54: Kondákor Emília
57: Matesz Viktória
60: Hámori Luca
64: Villás Veronika
69: Ambrus Viktória
75: Petrovics Gabriella
81: Szinta Major Barbara

Program: 

08.21-08.27. súlycsoport selejtezők
08.28.: súlycsoport elődöntők
08.29.: pihenőnap
08.30-31.: súlycsoport döntők

Jegyek 08.21-28-ig 400-, a döntőkre 1000 forintért itt vásárolhatóak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik