Sport

Újra világeseménynek ad otthont Budapest

Szerdán megkezdődik a Duna Arénában a 16. FINA junior műúszó világbajnokság vasárnap estig tartó versenysorozata. Az indulók között találunk magyar versenyzőt is: délelőtt 10 órakor az egyéni szabadprogram elődöntőjében Szabó Veronika, a délutáni és esti egyéni technikai döntőben Dávid Jankának szurkolhatunk.

Kedden délben a Duna Arénában rendezett sajtótájékoztatón a sportág világszervezetének irányítóin, illetve a hazai szövetség vezetőin kívül megjelent a vb-n érdekelt válogatottunk valamennyi tagja, sőt, a műfaj és a korosztály többszörösen megkoronázott sztárja, az orosz Varvara Subbotina is.

A már Budapesten tartózkodó Lisa Schott, a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) műúszó bizottságának kanadai vezetője hangsúlyozta, hogy már második otthonának tekinti a magyar fővárost. Jellemző, mondta, hogy a telefonja automatikusan rákapcsolódik a Duna Aréna wifijére.

A magyarok nagyon jó partnerek, ezért biztos vagyok benne, hogy most következik minden idők legjobb junior világbajnoksága!

Balogh Sándor, a szervező bizottság és a honi szövetség elnöke, célozva a vizes sportágak egy évvel ezelőtti világbajnokságára, kijelentette, hogy Budapest most már tényleg a vizes világ fővárosának számít. Bemutatta a vb frissen elkészült aranyérmét és méltatta, hogy aki eljutott a mostani eseményre, az már számít a sportágban.

Tatjana Taraszova, az egykori többszörös junior világbajnokból lett magyar szövetségi kapitány nem titkolt célja, hogy közvetlenül világ legjobbjai mögé jussanak tanítványai a vébén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik