Sport

Egyéni csúccsal Európa-bajnok Kapás Boglárka

Kapás Boglárka aranyérmet nyert hétfőn 200 méteres pillangóúszásban a Glasgow-ban zajló multisport Európa-bajnokságon. A magyar úszó a verseny első felében jócskán lemaradt, nem volt sok előjele annak, hogy ilyen eredményre lesz képes. Féltávnál azonban begyújtotta a rakétákat és már 150 méter után látszott, hogy valami óriási van kibontakozóban.

Az utolsó 50 méteren egészen elképesztő teljesítményt nyújtott, végül két tizeddel hamarabb sikerült célba érni, így 2:07.13-mal, egyéni csúcsot úszva lett Európa-bajnok!

A futam másik magyarj, Szilágyi Liliána hatodik helyen végzett, miután 2:08.69-cel a hatodik lett. A verseny után elmondta Szilágyi, hogy jól esett végre elégedetten kiszállni a medencéből. Érdekes módon viszont Kapás nem volt ennyire elégedett

Nagyon örülök, csak annak nem, hogy nem sikerült 2:07 alatt úsznom. Biztos vagyok benne, hogy tudok. Kicsit csodálkoztam a Lilun, hogy nem kezdett erősen, a német lányról tudtam, mit fog úszni. Nagyon fontos ez a győzelem a karrieremben. Körülbelül fél éve vagyunk rajta újra a pillangón, szóval biztosan van még benne, és addig nem is nyugszom, amíg nem lesz meg az a 2:06-os idő

– mondta a futam után Kapás.

A 25 éves úszónő a magyar úszóválogatott negyedik érmét szerezte a skót nagyvárosban, Milák Kristóf 200 méter pillangón nyert Kenderesi Tamás előtt, Késely Ajna pedig 800 méter gyorson lett második.

Végeredmény – Úszó-Eb, női 200 méter, döntő

1. Kapás Boglárka 2:07.13
2. Szvetlana Himrova 2:07.33
3. Alys Thomas 2:07.42
…6. SZILÁGYI LILIÁNA 2:08.69

Kiemelt fotó: Clive Rose/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik