Sport

Hosszú és Cseh továbbjutott, Milák most kiesett

A glasgow-i úszó-Európa-bajnokságon a 200 m gyorsúszásban érdekelt Biczó Bence ugrott első magyarként medencébe a hétfői versenynapon, 1:51.12 perces idejével a futamát megnyerte ugyan, de így sem jutott tovább, a 48. lett.

“Csodát nem vártunk, ez egy kiegészítő versenyszám. Jó lett volna egyéni csúcsot úszni, ettől végül négy századdal elmaradtam, de majd legközelebb összejön” – nyilatkozta Biczó az M4 Sport riporterének.

Németh Nándor 1:49.41-es idővel a hetedik lett a futamában, összesítésben ez a 19. helyhez volt elég, így eredetileg csak tartalékként számoltak volna vele a középdöntőben, de a visszalépések miatt végül úgy alakult, hogy szétúszásra kerül sor. Ellenfele a svéd Hanson volt, és Németh 1:49.55-ös idővel megnyerte a szétúszást, így ott lesz a délutáni programban.

50 pillangón Cseh László és az újdonsült Európa-bajnok Milák Kristóf ugyanabban a futamban úszott, Cseh a második (23.53 másodperc), Milák a hetedik lett (24.29).

Kettőjük közül délután csak Cseh folytathatja, aki a hetedik helyen ment tovább.

“Próbáltam jó ötvenet úszni, odafigyelni a rajtra, mindenre. Reggelre ez jó volt, remélem, tudok még javulni. Hogy milyen időre számítok a középfutamban? Nem akarok hülyeséget mondani, de megpróbálok bekerülni a döntőbe” – értékelt Cseh.

Milák a 37. helyen végzett, és azt mondta, benne volt még a vasárnapi 200 pillangó, éjfélkor került csak ágyba, el is aludt reggel, és kiúszta magát, ez most ennyire volt elég.

Hosszú Katinka is rajthoz állt első egyéni számában, 100 háton ő az olimpiai címvédő, most 1:00.15-tel a negyedik lett a futamában, így hetedikként kvalifikálta magát a középdöntőbe. Ahova Burián Kata is bejutott, aki 1:00.28-at úszott, így épp Hosszú mögött végzett a futamban és összesítésben is.

“Igazi első úszás volt, megpróbálom délutánra összeszedni magam, jó lenne 1 percen belül úszni”

– fogadkozott Hosszú.

A 4×100 m vegyes váltók versenyében kizárták a magyar négyest, mivel Kozma Dominik rosszul váltott. Az időeredmény alapján a 12. lett a magyar váltó, így egyébként sem jött össze a döntő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik