Sport

„Hosszú Katinkától ez egy végtelenül erős, bátor tett”

Wladár Sándor kedd este az M1 Ma Este című műsorának volt a vendége. A magyar Úszó Szövetség elnöke úgy fogalmazott az augusztus 3-án, Glasgowban kezdődő úszó Európa-bajnoksággal kapcsolatban, hogy személy szerint optimistább, mint Dr. Sós Csaba.

A szövetségi kapitány a válogatott keddi sajtótájékoztatóján 10 érmet, köztük egynél több aranyat tűzött ki elvárásként. Wladár ezzel szemben azt mondta, a sportszakmai vezető reálisan meg tudja ítélni a helyzetet, azonban ő maradhat optimistább, ezért tíz feletti Eb-éremre és legalább három aranyéremre számít.

Meg is nevezet, hogy kiktől: Kapás Boglárkától, Hosszú Katinkától, Milák Kristóftól, Verrasztó Dávidtól és a 4×100-as férfi gyorsváltótól.

Forrás: m4sport

A szövetség elnöke külön kitért Hosszú Katinka szereplésére is, aki végül három számban, 200 vegyesen és 100, 200 háton áll rajtkőre Glasgowban.

Katinkától egy végtelenül erős és bátor tett, hogy rajtkőre áll az Eb-n, hiszen valamilyen szinten csak vesztenivalója van. Korábban mindent elért, amit sportolóként elérhetett, ha az Európa-bajnokságon az érmek mellett egyéb helyezések is becsúsznak, a közvélemény kritikával illetheti

– tette hozzá Wladár, aki ezzel arra célzott, hogy háromszoros olimpiai bajnoknőnknek a tavalyi év végétől igencsak hányattatott volt a magánélete, így a felkészülése is.

Egyébként is a szokásosnál sokkal többet hagyott ki, de a Shane Tusuppal történő szakítása, a rászakadó cégbirodalom gondja, „Tusuptalanítása” nem sok időt hagyott a magas szintű edzésmunkára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik