Sport

Hosszú Katinka jó úton jár a teljes „Tusuptalanításban”

A sportszerető közvélemény számára legfontosabb területen, az úszásban immár teljesen tiszta képet alakított ki a háromszoros olimpiai bajnok maga körül.

Négy napja még azt írtuk, Hosszú Katinka körül teljes a tanácstalanság, de immár örömmel számolunk be róla, hogy tisztul a kép: van új klub, van új edző, van új csapat.

Háromszoros olimpiai bajnoknőnk ígéretéhez híven vasárnap különösebb csinnadratta nélkül bemutatta új klubját és az abban dolgozó új csapatot. A kommunikáció a régi; minderről egy facebook poszt árulkodik, bár alatta, mellette furcsa módon nem olvasható, hogy kik is dolgoznak a jövőben Katinka mellett.

Azért nem volt erre szükség, mert többnyire olyanok láthatóak a képen, akik Katinka és Shane Tusup régi, közös klubjában, az ilyenformán teljesen kiürített Iron Aquaticsban is vele, érte tolták a szekeret. Két új arc tűnik fel a fotón:

  • Katinka jobbján, balról a negyedik az a Petrov Árpád, aki Hosszú edzéseit irányítja majd és, akit még be sem mutattak, máris több összeesküvés elméletet gyártott a média érkezésével kapcsolatban. A 35 éves szakember Svájcból tért haza, egy ottani klubnak volt a vezetőedzője, amely mellett az alpesi ország utánpótlás kapitányi teendőit is ellátta. Ő már utazik Katinkával az augusztus 3-án kezdődő Glasgow-i Eb-re, ahol a bajnoknő 200 vegyesen, 100 és 200 háton fog versenyezni, mert a zaklatott és szokatlanul rövid felkészülést követően leginkább ezeken a távokon van éremszerzési esélye.
  • Katinka balján, jobbról a harmadik Vizi Csaba, a ki korábban a Magyar Úszó Szövetség szakfelügyelője volt.

A teljes névsor balról jobbra: Kiss Dóra, Végvári Dávid, Fekete Nóra, Petrov Árpád, Hosszú Katinka, Vizi Csaba, Korbics Edit, Lazar Zlatics.

Teljes „Tusuptalanítás”

Ami örömteli, sikerült egy, a férjével közös vállalkozást – Iron Aquatics SE – „Tusuptalanítani”, és a rövid, közép, hosszútávú sportcélok eléréséhez felállítania a megfelelő csapatot.

A közeli cél nyilván a kontinensviadal, de a középtávú már mindenképp a szeptemberben kezdődő világkupa sorozat, ahol Katinka egyrészt

  • az elképesztő medálgyűjteményét tovább gyarapíthatja,
  • másrészt a győzelmekért és a helyezésekért járó pénzdíjból a tekintélyes stáb bérköltségéhez is hozzájárulhat.
  • A hosszútávú cél persze nem lehet más, mint a 2020-as olimpia és az arra való felkészülés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik