Sport

Máris összeesküvés-elméleteket gyártanak Hosszú Katinka új edzője okán

Szinte még meg sem érkezett Magyarországra Petrov Árpád, máris konspirálnak a lapok.

Csütörtökön a Magyar Idők írta meg először konkrét névvel, amit az SzPress Hírszolgálat már szerdán is sejtetett, miszerint Hosszú Katinka edzéseinek irányítását egy külföldön dolgozó magyar szakember veszi át.

A 35 éves Petrov Árpád annak a Petrov Ivánnak az ikertestvére, aki a győri úszóklubot irányítja, a magyar utánpótlás-kapitány és nem mellesleg Jakabos Zsuzsa férje.

A felek elég jól titkolták a döntést eddig, lévén a svájci utánpótlás-válogatottat is irányító szakember a Schwimm Club Uster Wallisellen alkalmazottja és a klub közösségi oldalán az alábbi képpel már két hete, majd a hétvégi versenyt követően vasárnap újra elbúcsúztatta edzőjét.

Svájcban Petrov Árpád megbecsült, kiváló szakember, és láthatóan szerették is. Így minden bizonnyal nehéz és kockázatos döntést hozott.

A szakember a kockázatból, a Hosszú Katinka körül kialakult honi viszonyról, az összeesküvés-elméletekből az első ízelítőt azt követően már másnap megkapta, hogy itthon is közismert lett a neve. 

  • A borsonline.hu a hír kapcsán kérdőjeles címével az sugallja, hogy Katinka választásával „családi viszályt robbant ki”, lévén „köztudott, hogy Katinka, illetve Petrov Iván győri tréner felesége, a válogatott úszó Jakabos Zsuzsi nem eszik egymás tenyeréből.
  • Az origo ezt már úgy tálalja, hogy „Hosszú Katinka haragosának sógora lett az Iron Lady új edzője”.

Nos, szerintünk mindkét állítás nettó baromság.

Katinka soha nem volt rosszban Jakabossal, még azt követően sem, hogy a 2016-os olimpián pont előle „vette el” a 200 pillangó indulásának a jogát, majd az utolsó pillanatban mégis visszalépett a versenyzéstől, így Magyarország és Jakabos elvesztette a lehetőséget – alighanem egy döntős helyet.

Olyan minden nagy versenyen előfordulhat, hogy a ranglistán előrébb álló bevállal valamit, aztán a formaingadozás, fáradtság, stb. miatt meggondolja magát a versenyen, amit Jakabos és férje pontosan tud. Így Petrov Ivánnak maximum szakmai ellenvetése akadt emiatt Shane Tusuppal.

A szakmai döntésekben ugyanis a riói olimpiáig bezárólag kifelé azt sugallták, hogy közösen dönt az amerikai férj és a feleség, de a végső szó alighanem mindig Tusupé volt. Jakabos egy korábbi nyilatkozatában el is mondta, hogy kifejezetten jó barátnők voltak és csak Tusup miatt távolodtak el kicsit egymástól, de ettől még az égvilágon semmi baja Katinkával.

Mivel ikertestvérekről van szó, akiknek annak idején pont az édesapjuk, Anatolij Petrov fedezte fel Jakabost, kizárt, hogy ne lett volna családi kupaktanács a döntés meghozatala előtt.

Így aztán a „haragszom rád”, a „családi viszály” maximálisan kizárható. Sőt, Hosszú és Jakabos kapcsán hihetőbbnek tűnik egy kiegyensúlyozott szakmai munka a tokiói olimpiáig.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik