Sport

Három olimpiai bajnoki cím tűnt el a magyar pólóból

Varga Dániel (varga dániel, )
Varga Dániel (varga dániel, )

Egy hátfő délelőtti Groupama Arénában tartott sajtótájékoztatón a Ferencváros 18 év után bajnoki címet szerző játékosai közül ketten jelentettek be meglepő dolgot.

18 év után bajnok a Fradi férfi vízilabda csapata
Az új magyar bajnok óriási csatában győzte le a Szolnokot.

A kétszeres olimpiai bajnok Madaras Norbert és az egyszeres Varga Dániel elérkezettnek látta az időt arra, hogy szögre akassza az úszógatyát és a pólósapkát. Mondhatni ezzel három olimpiai bajnoki arany tűnt el az magyar vízilabdából, vagy legalábbis a medencében még aktív Kemény-legények közül kettő hagyja abba.

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy szerencsére nem végleg vonulnak ki az uszodák világából, lévén mindkét pólósnak álláslehetőséget kínált klubjuk.

A 38 éves Madaras szakosztályvezető lesz, míg a 34 éves Varga megpróbálja a fiataloknak továbbadni azt a tudást, amelyet megszerzett az évtizedek alatt, ő ifi és serdülőkorú srácoknak lesz az edzője.

„Eldőlni látszik a sorsom” – búcsúzóban a kétszeres olimpiai bajnok Madaras Norbert
Belengette visszavonulását a friss magyar bajnok, kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázónk.

A Ferencváros vezetése az őszi Bajnokok Ligája mérkőzések és a bajnoki rajt előtt nyilvánvalóan a két játékos rutinját nem tudja pótolni. Ellenben a helyükre olyan vízilabdázók érkezését jelentették be Mezei Tamàs, Aaron Younger Szolnokról, Kállay Márk Debrecenből, Gór-Nagy Miklós az OSC-ből -, akik talán játékerőben ellensúlyozzák a veszteséget.

Gór-Nagy ha olimpiai bajnok nem is volt, de a 2013-as csapat tagja, az ausztrál válogatott Aaron Yunger és Mezei Tamás a tavalyi BL-győztes Szolnokban szereztek komoly nemzetközi tapasztalatot az utóbbi években.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik