Sport

Andy Vajna is felfigyelt a magyar blöffkirályra

Györgyi Krisztián nevét akkor ismerte meg az ország, amikor a nem túl visszafogott ünneplésével és óriási blöffjeivel a monte-carlói pókerversenyen az öteurós selejtezőből indulva eljutott egészen a döntő asztalig, és végül majdnem 58 millió forintot nyert.

57 millió forintot nyert a vagány magyar pókeres
Az ötödik helyen végzett a kiemelt torna pénteki döntőjében.

Györgyivel most az Index készített interjút, amiben elárulta, hogy 15 éve kezdett pókerezni, és hogy Monte-Carlóban az volt a célja, hogy  a 777 fős mezőnyben eljusson a pénzdíjas helyekig, vagyis legalább a 111. pozícióig.

A verseny miatt még a munkahelyén, egy német fémipari cégnél is konfliktusba keveredett, mert a főnöke nem akarta elengedni, végül kapott egy szabadnapot, amikor belengette a felmondását.

Ebből aztán az lett, hogy minden nap felhívta a főnökét, hogy bocs, de még maradnom kell, mert még nem estem ki. Györgyiről először akkor jelentek meg cikkek, amikor káromkodva ünnepelte, hogy a számára kedvező utolsó lappal nyert meg egy leosztást.

Erről azt mondta, előre tervezett dolog volt, mert korábban meg akarta fűzni az egyik szervezőt, hogy hadd üzenjen a családjának, de ezt nem engedték neki, mondván, élő show-ról van szó, erre jött aztán az emlékezetes jelenet.

A pókerben a nem egyszínű 7-es, 2-es leosztást tartják a legrosszabbnak, ő mégis ezekkel a lapokkal blöffölte ki a világ egyik legjobb játékosát,

de ez sem spontán ötlet volt, már a döntő előtt elhatározta, hogy ha 7-es, 2-es jut neki, akkor megpróbálja elvinni a kasszát.

Kedvenc leosztása egyébként nem ez, hanem a bubi, 7-es, amivel korábban egy monte-carlói kaszinóban nyert egy komoly összeget.

A jövőben azonban sokkal feszesebben fog játszani, mert nem akar kiismerhetővé válni.

“Nagyon szívesen lennék hivatásos pókeres, Barcelonában fogok is versenyezni, még szerződésem is van, amit csak alá kellene írnom, de egyszerűen túl sok a lehetőség.

Megkeresett például Andy Vajna, hogy szeretne szponzorálni, illetve folyamatosan csörög a telefonom, országszerte szeretnének a részvételemmel pókerversenyeket rendezni”

– mondta arról, hogy mik a jövőbeni tervei.

Úgy érzi, a monte-carlói verseny miatt sztár lett, és letett valamit az asztalra, ellentétben azokkal, akiket a Való Világ nevű valóságshow tett celebbé. Fogunk még hallani róla, ez biztos!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik