Sport

Három nap alatt lett milliomos a fémipari szakmunkás

Európa legrangosabb európai versenysorozatának egyik állomása Monte-Carlo, ahol a magyar pókerjátékos több mint 700 társa közül került fel a nyolcfős döntő asztalra. Györgyi Krisztián öteurós selejtezőből indult, majd jutott el az 5300 eurós nevezési díjú főversenyre, ahol végül 184 ezer eurót (57 millió forint) nyert.

A pókerjátékos nem is annyira nyereménye nagyságával, hiszen az szinte mindennapos a szerencsejáték fővárosában, sokkal inkább viselkedésével hívta fel magára a figyelmet.

Egyik sikeres győzelme után például üvöltözve rohant végig a termen, majd megtapsoltatta magát, végül a kamerába kiáltotta: „Szeretlek anyukám b…..eg, szeretlek!”, de az „ott van, ott van, ott van, Krisztián vagyok a hegyről” mondását is ismételgetik azóta.

A döntőben olyat blöffölt, amelyről valóban sokat beszélt a pókerszakma.

Györgyi Krisztián,  aki nyolc éve költözött ki Németországba, és az Ulmtól tíz kilométerre fekvő Erbachban fémipari szakmunkásként dolgozik, a Kossuth Rádiónak nyilatkozott és elmondta, hogy a verseny után másnap felmondott németországi munkahelyén.

Itt hagyok mindent, hétfőn beadtam a felmondásomat, péntekig vagyok, aztán költözöm haza a családomhoz. Nem gondoltam volna, hogy ezt öt-tíz éven belül meg tudom tenni

– fogalmazott a pókeres, akit a főnöke el sem akart engedni szabadságra, mert azt hitte, csak komolytalankodik, amikor bejelentette, hogy szabadságot kér, mert asztalhoz ül Monte-Carlóban.

Bepipultam. Egyszer kaptam az életemben egy ilyen lehetőséget, még életemben nem játszottam ilyen nagy versenyen, mert hát normális embernek nincs ötezer eurója, hogy benevezzen. Másnap bementem a főnökhöz és megmondtam neki, hogy ha nem kapok szabadságot, akkor a mai naptól nem jövök többet. Akkor egy kicsit megijedt, hétvégéig megkaptam a szabadságot. Aztán szerencsére továbbmentem, eljutottam az utolsó napig, akkor persze már le volt esve az álluk

– mesélte Györgyi, aki a nyeremény felét lakásra költi itthon, illetve a jogosítvány megszerzését is abból fogja finanszírozni. A közeli jövőről elárulta, elképzelhető, hogy a barcelonai versenyen már a PokerStars színeiben, szponzorált játékosként fog indulni, mert megkeresték a cégtől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik