Sport

Fél lábbal már az Eb-n a női kézilabda-válogatott

A magyar női kézilabda-válogatott 37-15-re győzött Koszovó vendégeként az Európa-bajnoki selejtezősorozat ötödik fordulójában, szerdán.

Sérülés miatt Tomori Zsuzsanna, Szikora Melinda, Bíró Blanka, Klivinyi Kinga, Kiss Éva és Szöllősi-Zácsik Szandra sem szerepelhetett a mieinknél.

Elégedett vagyok a mérkőzéssel, hiszen mindenki kellő játéklehetőséget kapott. Végig koncentráltan, magabiztosan kézilabdáztunk, teljesítettük a kitűzött apró célokat, elértük a kellő eredményt, az újoncok, kevéssé rutinos játékosok jól teljesítettek, és nem is sérült meg senki. Szóval kihoztuk a mérkőzésből, amit csak lehetett.

– értékelt Kim Rasmussen szövetségi kapitány.

Az Eb-szereplés akkor válik biztossá, ha az Európa-bajnoki ezüst- és világbajnoki bronzérmes holland csapat csütörtökön a várakozásoknak megfelelően nem veszít Fehéroroszországban. A magyarok a csoport első helyéről jutnak ki a decemberi, franciaországi tornára, amennyiben szombaton legyőzik a beloruszokat Kecskeméten.

Női Eb-selejtező, 7. csoport, 5. forduló:

Koszovó-Magyarország 15-37 (3-16)
KOSZOVÓ: Osmani, Kelmendi, Shehdadi (kapusok), Aliu 3, Ferataj, Gjikokaj 5, Kameri, Krasniqi 3, Marku 1, Mehmeti 1, Merditaj 2, Rexhepi, Rugova, Salihu, Stagova. Szövetségi kapitány: Agron Shabani.
MAGYARORSZÁG: Janurik, Horváth-Pásztor (kapusok), Faluvégi 4, Háfra 3, Hornyák D. 7, Karnik 2, Kisfaludy 2, Kovacsics 1, Lukács 2, Pálos-Bognár 1, Puhalák 3, Schatzl 7, Sirián, Szabó L., Szekerczés 4, Tóth G. 1. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen.

A csoport állása: 

1. Magyarország 8 p (+54, 5 mérk.)
2. Hollandia 6 p (+40, 4 mérk.)
3. Fehéroroszország 4 p
4. Koszovó 0 p

A csoport első két helyezettje és a hét selejtezőcsoport legjobb csoportharmadikja jut ki a franciaországi Európa-bajnokságra. 

Kiemelt fotó: keziszovetseg.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik