Élő Sport

Rekordok dőltek a 2018-as Ultrabalatonon

Futni jó. A Balaton mellett jó. Futni a Balaton mellett nagyon jó. Idén is körbefutottuk a tavat, most a Mosoly Alapítvánnyal közös csapatban; startoltunk szombat reggel nyolckor, beérkeztünk vasárnap hajnali ötkor. Élőztünk.

Az Ultrabalaton jobb, mint a szex

Javában zajlik az Ultrabalaton, amin idén is részt vesz a 24.hu csapata. Az erős rajt után ugyan akadt egy kis kavarodás, de Ultra Józsi és Ultra Zsolt összezörrenése után ismét egyenesbe jöttek a dolgok, és az eredeti menetrend szerint folytatódott a futás, aminek része volt egy olyan hét kilométeres szakasz is, amit történetesen én teljesítettem.

És, hogy pontosan milyen élmény közel harminc fokban futni a tűző napon? A legújabb videónkból természetesen ez is kiderül.

Nézze élő közvetítésünket!

A szombat reggeltől vasárnap reggelig tartó közvetítésünket ide kattintva követheti nyomon.

Botrány: Ultra Józsi és Ultra Zsolti összebalhéztak

A jó szervezés a kulcsa egy igazán remek Ultrabalatonnak (nemcsak a szervezők, de a résztvevők oldaláról is), viszont még a legolajozottabb gépezet fogaskerei közé is csúszhat néha egy-két homokszem, ami végül oda vezethet, hogy egyesek lekésik a váltást, a lelkiismeretes kollégák pedig nem állnak meg várakozni, hanem bevállalják a következő szakaszt. Pontosan ez történt velünk is, az alábbi videóból pedig kiderülnek a részletek.

Nézze élő közvetítésünket!

A szombat reggeltől vasárnap reggelig tartó közvetítésünket ide kattintva követheti nyomon.

A felvételekhez használt DJI Osmo Mobile 2-t a DJI hivatalos márkakereskedése, a DJI ARS Budapest biztosította.

A reggeli Balaton tán még sose volt ilyen gyönyörű

Club Aliga, kellemes idő, a partról nézve talán még sose volt ilyen gyönyörű a Balaton. A vizet csodálni viszont nincs idő, mert elstartolt a XII. Ultrabalaton, amin a 24.hu csapata is képviseltetei magát. A szakasz első, 17,1 kilométeres szakaszát Bognár Bálint futotta le, akivel Katz Dávid beszélt közvetlenül az indulás, majd a beérkezés után.

Kiderül, mi kell ahhoz, hogy valaki öt perc alatti kilométerekkel teljesítsen egy ilyen, közel félmaratoni távot.

Nézze élő közvetítésünket!

A szombat reggeltől vasárnap reggelig tartó közvetítésünket ide kattintva követheti nyomon.

A felvételekhez használt DJI Spark drónt a DJI hivatalos márkakereskedése, a DJI ARS Budapest biztosította.

Pókember is felbukkant az Ultrabalatonon

Persze csak egy tetoválás formájában, de legalább a 24.hu csapatát erősíti. A kör alakú szimbólum az én karomon található, és mivel mindenkinek ez az első kérdése, mikor meglátja, gyorsan essünk is túl rajta!

Nyolcéves korom, azaz 1989 óta vagyok a falmászó nagy rajongója, és két éve, 34 éves koromban már egészen biztos voltam benne, hogy a karakter iránt táplált érzelmeim már nem fognak elmúlni, úgyhogy rászántam magam, hogy magamra varrassam a kedvencemet. Azóta sem bántam meg, és a mindenki által azonnal felismert szimbólum még az Ultrabalatonon is jó beszédtéma.

Fotó: Karancsi Rudolf / 24.hu

17 km előtt és után

A legfürgébb csapattagunk harapott bele először a 220 kilométerbe: Bálint 4 perc 49 másodperces kilométerekkel hasította első szakaszát, 17,1 kilométert; a vége 1:22:16.

Fotó: Karancsi Rudolf/24.hu

A 24.hu mindig felkészült

Elstartolt az idei, immáron XII. Ultrabalaton, amin a 24.hu csapata is képviseli magát, nemcsak futunk, de élőben közvetítjük az eseményeket, amire változatos technikával készültünk. A légi felvételeket egy DJI Spark drónnal készítjük, a zökkenőmentes futós felvételeket egy DJI Osmo Mobile 2 biztosítja, a bejegyzések elkészítéséhez van laptopunk, a telefonokat pedig minimum három powerbank tartja életben.

Az első versenyzőnk 7:55-kor indult el a Club Aligából, és már be is vetettük a magunkkal hozott taktikát: Horváth Zsolt, a vezess.hu főszerkesztője testközelből adja vissza a futás pillanatait, amit Katz Dávid videóiban lehet majd visszanézni az elkövetekezendő 24 órában.

A drónt és a képstabilizátort a DJI hivatalos márkakereskedése, a DJI ARS Budapest biztosította.

Fotók: Csanádi Márton és Karancsi Rudolf / 24.hu

Egy franciától kapjuk a masszázst

Laptejtestvérünk, a vezess.hu is beleélőzget az Ultrabalatonba, már csak azért is, mert főszerkesztője, Horváth Zsolt is tízfős csapatunk tagja. Zsolt egy masszázsüléses Talizmánnal érkezett, katt a videóba.

Nagy Mosoly

Íme a Mosoly Alapítvány idei csapata.

Fotó: Karancsi Rudolf/24.hu

Tavaly is megvolt a tó

Nem először vagyunk itt, a tavalyi kétszázsok (221) kilométert is végigélőztük viharban és napsütésben, itt lehet nosztalgiázni.

Olvasói sztorik