Élő Sport

Rekordok dőltek a 2018-as Ultrabalatonon

Futni jó. A Balaton mellett jó. Futni a Balaton mellett nagyon jó. Idén is körbefutottuk a tavat, most a Mosoly Alapítvánnyal közös csapatban; startoltunk szombat reggel nyolckor, beérkeztünk vasárnap hajnali ötkor. Élőztünk.

Búcsúzóul megnéznék még egyszer alaposan Karancsi művész 5.32-es fotóját?

Na, mi a neve a dobozos italnak, amire az egyik megrogyott futó helyezi testsúlyát?

24.

És mi terül el az elégedett ajkakon?

Mosoly.

Ezekért jöttünk.

*

A Mosoly Alapítvánnyal közös csapatunk szombaton 7 óra 59 perc 51 másodperckor indult és vasárnap hajnali 5 óra 3 perc 05 másodperckor ért célba. Ez, ha jól számoljuk, 21 óra 3 perc 14 másodperces idő.

Brigádunk szakaszeredményei között itt lehet böngészni.

Jövőre lefaragunk 195 másodpercet, ez a cél.

Köszönjük, UB, köszönjük, Mosoly, köszönjük Centrál.

Birkás Péter, Bognár Bálint, Fábián Sanyi, Holman Zsófi, Horváth Zsolt, Juhász Péter, Karancsi Rudi, Katz Dávid, Kisszékelyi Vera, Nagy József, Spirk Joe

Ultra Vera hajnalban is ereje teljében futott

Véget ért a XII. Ultrabalaton, legalábbis a 24.hu csapata számára, hiszen reggel ötre teljesítettük a magyar tengert körbeölelő távot, és némi várakozás után 5:30-kor már a nyakunkba is akasztották az érmeket. Az utolsó futóink egyike Ultra Vera volt, aki annak ellenére is ereje teljében teljesített, hogy sötét, hűvös és nagyon korai órán kellett megtennie az utolsó kilométerekből pontosan tízet.

Hogy milyen akkor futni, mikor az ország 95 százaléka még alszik, az kiderül Katz videójából.

Itt megnézheti az élő közvetítésünket!

A szombat reggeltől vasárnap reggelig tartó közvetítésünket ide kattintva olvashatja vissza.

Sose indultak ennyien az Ultrabalatonon – itt a győztesek névsora

1300 csapat és 214 egyéni futó ugrott neki a 221 kilométeres távnak.

A csapatversenyt a Team Irodaberendezés Szeged nyerte 15 óra 42 perc 5 másodperces idővel.

Egyéniben, úgy hallani, a lengyel Andrzej Wereszczak győzött. Aztán meg úgy, hogy nem ő.

Próbáljuk ellenőrizni az adatokat, amint jutunk valamire, pontosítunk. A bizonytalankodás oka, hogy a csapatok és a versenyzők szombaton hajnaltól kora délutánig indultak, így nem olyan egyszerű az összesítés, mint, mondjuk, a százméteres síkfutásnál, ahol beáll a rajtgépbe nyolc zseni, eldördül a startpisztoly, s tíz másodperc múlva ifjabb Knézy Jenő megosztja velünk a sorrendet, amit a képernyőn mutatott táblázatból amúgy is azonnal látunk.

Frissítünk, de most nem vízzel meg mindenféle vitaminokkal, mint a versenyen, hanem a számokban.

Ahogy már az Ultrabalaton oldalán is olvasható, az egyéni versenyt a férfiaknál mégiscsak:

  • a lengyel  Andrzej Wereszczak nyerte 23:08:09-cel.
  • második Bognár Ákos 24:07:01-gyel
  • harmadik Pavel Kudlak 24:22:02-vel.

A férfi csapatverseny:

  • győztese a Szolgálati Agarak 13:54:14-gyel
  • második a Dover Zsoldosok 14:17:15-tel
  • harmadik Marci és Tanítványai 14:19:14-gyel (annyit azért jegyezzünk meg, hogy míg a Szolgálati Agarak a 10-12 fős csapat kategóriában nevezett, Dover és Marciék 5-5 fővel indultak).

A nőknél egyéniben a sorrend és az időeredmények:

  • Bogárdi Szilvia 26:13:17
  • Horn Zsanett 27:33:53
  • Mag Erika 28:08:59.

UAZ-ba futott Horváth kolléga

A vezess.hu portálnál főszerkesztő Horváth spori nem a homlokzatokat, hanem az autókat nézi futás közben (esetleg: a homlokzatokat és az autókat), így volt ez Badacsonyban is, ahol UAZ-okba botlott.

Közelebbi szemrevételezés után derült ki, hogy ez az UAZ nem ugyanaz az UAZ.

A szerelmesek nem rivalizálnak

Vasárnapig tart a XII. Ultrabalaton, ahol egyéniben és csapatban lehet körülfutni a magyar tengert, méghozzá 32 órán belül. Az embertpróbáló feladatra a 24.hu csapata is benevezett, és a vállalkozó kedvű tagok között egy pár is akad, akiket Katz kolléga faggatott, hogy van-e rivalizálás köztük a futást illetően.

A bejegyzés címe ugyan több, mint árulkodó, de azért ennek ellenére érdemes megnézni ezt a videót is, hiszen többek között az is kiderül, hogy milyen egy igazi úriember.

Nézze élő közvetítésünket!

A szombat reggeltől vasárnap reggelig tartó közvetítésünket ide kattintva követheti nyomon.

A felvételekhez használt DJI Osmo Mobile 2-t és a DJI Spark drónt a DJI hivatalos márkakereskedése, a DJI ARS Budapest biztosította számunkra.

Kővágó vagy Köves, nem mindegy

Bálint elnézte, hol kéne leváltania Sanyit. Kővágóörsön, az árokparton álldogált a váltópontnál, de hiába, Sanyi nem jött, mert ő Köveskálon, 4 kilométerrel korábban akarta átadni a stafétát, a déli hőségben nagyon nem akart még egy szakaszt lenyomni. Már többen is ott vártunk az árokparton, amikor kiderült, hogy valaki valamit elnézett, Sanyi kénytelen volt duplázni. Bálintot annyira bántotta Sanyi elé futott. A szakasz végét ketten futották le.

Ultra Joe: "Senki nem kér a segítségemből"

Ultra Joe a 24.hu csapatának azon tagja, akit se hó, se szél nem tántoríthat el attól, hogy kerékpárral járjon munkába. Éppen ezért tűnt jó ötletnek, hogy ő legyen az a csapattag, aki biciklivel kíséri a kilométerekkel küzdő kollégákat, vizet adva, beszélgetve, noszogatva a bajtársakat. A gond csak az, hogy a kollégák nem nagyon tartanak igényt Joe segítségére. A videónkból kiderül, milyen érzés, ha folyton lepattintanak.

Nézze élő közvetítésünket!

A szombat reggeltől vasárnap reggelig tartó közvetítésünket ide kattintva követheti nyomon.

A felvételekhez használt DJI Osmo Mobile 2-t a DJI hivatalos márkakereskedése, a DJI ARS Budapest biztosította.

Víg dala szálldos

Sporttársunk, Horváth kolléga Zánkáról, agg harci helikopterek, öreg vadászgépek, mumifikálódott lokátorok és nyugdíjas ZIL-ek közül jelentkezett be.

Olvasói sztorik