Élő Sport

Villámlott, zuhogott, mégis körbefutottuk

Hajnalban célba értünk – Ultrabalaton, pipa.

Hanka feladta a kettőhuszat

Ez rossz hír. Viszont egész jól van – ez jó hír. És mindjárt találkozunk vele, s mesél – ez is jó hír.

Belefutottunk egy bringás bukásba az Ultrabalatonon, aztán meg lekéstük a saját váltásunkat

Nem azért, hogy fényezzük magunkat (illetve mégis), de szakmányban gyártjuk a kisvideókat, miközben csapatunk tagjai megtáltosodva falják a kilométereket a Balaton körül. Olyannyira, hogy az első kilenc szakasz bő félszáz kilométerén negyvenöt percet faragott villámléptő brigádunk a tervezett időből.

E jóhírpár eredője viszont balvégzetet hozott: mikor Csopakon almafröccsöt kortyolva, a gép előtt ülve hírét kaptuk, hogy percek múlva a távoli Pécselyen kell átvenni a stafétát, szerény esélyünk maradt odaérni a váltópontra.

Menet közben ráadásul belefutottunk egy bringás borulásba (melynek fájdalmát pézsével enyhítettük) is, így hiába a sebességhatár többszörös túllépése, két perccel lekéstük saját váltásunkat. Maradt a trappban csere, és az öngoprózás.

Meg a futás: öt kilométeren nyolcvankét méter szintemelkedés.

Katz videózik.

Na, mi az a kék izé a kollégák karján?

Igen, szponzoráció. A La Roche-Posay rajtunk teszteli ezt a hajszál-, pontosabban félhajszálvékony matricát, aminek az a neve, hogy My UV Patch szenzor, egy matricába épített elektronika, s attól függően színeződik el, milyen erős UV-fény éri. A lényeg persze az, hogy aki napra megy, kenje magát, különben leég, amitől piros lesz a bőre, ez belefér, meg hólyagos, ez már kínosabb, aztán lehámlik, gáz, s ha pechje van, jön a bőrrák, amit végképp el kéne kerülni.

Bővebben elmondja a tutit Fruzsit.

Katz videózik.

"Csak túl kell élnem"

A váltónk is úton. Sanyi a  kezdőember, most tíz kilométer az övé, aztán holnap reggelig lesz még néhány etapja.

Katz videózik.

Ez itt a tizenegyedik Ultrabalaton

Tudják, hány kilométer körbe a Balaton? Kétszázhúsz. És vannak úgy kétszázan, akik egyedül futják körbe. Meg közel tízezren, akik váltóban. Indulás Aligáról, érkezés Aligára, közte huszon-harminc óra.

Fotó: Neményi Márton
Olvasói sztorik