Sport

A magyar hokidrukkerek ismét bebizonyították, hogy ők a legjobbak

Elég drámaian alakult a budapesti divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság zárómérkőzése. Képlet egyszerű volt: ha a magyarok nyernek rendes játékidőben, akkor feljutnak a világelitbe. Vezettünk 2-0-ra, majd a britek szépítő gólja után büntetőt lőhettünk, de az kimaradt.

A vége előtt 15 másodperccel egy szerencsés góllal egyenlítettek a britek, ezzel eldőlt, hogy ők és az olaszok mennek az A csoportba. A mérkőzést végül szétlövéssel megnyerték.

Onnantól kezdve, hogy letelt a rendes játékidő elég nehéz pillanatok következtek, mind a magyar játékosok, mind pedig a szurkolók számára. Nem ez az első eset, hogy hazai jégen tényleg csak egy karnyújtásnyira vagyunk a feljutástól, de valami eddig mindig közbejött.

A lefújás után a szurkolók ismét bizonyították, hogy miért ők a világ legjobb hokidrukkerei. Ha nem nyer a csapat, a mieink akkor is eléneklik nekik a Himnuszt, de ez a gesztus ilyen forgatókönyv után talán még mélyebb tartalommal bírt (utána a Székely Himnusz is felcsendült). Utána pedig zengett a Ria-Ria-Hungária.

Így szólt a Himnusz a játékosoknak:

A Nemzeti Sport cikke szerint este, a szurkolói zónában is ünnepelték a csapatot, szóval

lehet, hogy a válogatott most nem jutott fel az A csoportba, de a magyar jégkorongközeg az így is világelit.

A végeredmény

1. (és feljutott) Nagy-Britannia 11 pont
2. (és feljutott) Olaszország 9
3. Kazahsztán 9
4. MAGYARORSZÁG 7
5. Szlovénia 6
6. (és kiesett) Lengyelország 3

Pontazonosságnál egymás elleni eredmény rangsorolt.

Fotó: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik